pannkakorochlepepastej.blogg.se

2012-12-14
21:54:55

Lek och bus med kusinvitamin!
Ja, de fina fåglarna som kom på besök i onsdags kom tillbaka vid midnatt när vi hade lagt oss. De kacklade utanför dörren och var förmodligen hungriga. Henrik gick och kollade och fick syn på en räv!! Men innan han hade kommit ut så hade räven tagit den bruna fågeln.. så sorgligt! Den vita gick här alldeles själv. Så Henrik försökte locka med den upp på altanen med bröd. Han la ut en filt och en skål med vatten medan vi försökte få tag på någon fågelexpert eller en ägare. Men när Henrik kom ut igen hade räven redan tagit den vita fåglen också.... :( Så hemskt..!
 
Igår var vi hos Annie och Arvid från 14 till 19..! Tiden gick så fort! Grabbarna lekte och hade så roligt som vanligt :D Nils var jättetrött när vi skulle äta, han ställde sig i köket och drog en suck och sa med sin allra mildaste röst "Jag är så trött" Stackarn! Jag fick ta honom i vagnen ut till bilen och Signe på armen. Han gick in och la sig direkt utan att byta till pyjamas, fick sin välling och somnade. Det är så smidigt att lägga honom nu! Ja, båda barnen är lätta att lägga! Skönt det! De sover dessutom väldigt bra på nätterna! De somnar vid 20 och sover till 7-8 ungefär, Nils sover ibland lite längre. De vaknar oftast en gång var på natten men oftast för att de har tappat nappen eller vill över till mig och Henrik. Nils sover middag ibland, men max 30 minuter. När vi är hemma så säger han till när han vill ha nappen och gå in till sängen och sova, enkeltpenkelt :) Signe sover ett pass på förmiddagen och då får hon sova så länge hon vill. På eftermiddagen brukar jag försöka styra så att hon inte sover längre än till 16 eller ibland 16.30.
 
Sötkusinerna med "farfar-morfar"
 
De senaste dagarna har Signe rest sig mot möbler och gått längs med. Hon har även börjat gå bakom gåstolen och när jag sätter henne i den så blir hon jättearg. Hon börjar bli stor nu... Hon böjer sig också efter grejer som ligger på golvet och plockar upp dem och faktiskt så har hon börjat krypa lite också :) Det händer mycket nu!
 
 
 
Idag har vi åkt pulka, byggt en rutschkana i trappan till uteplatsen, grävt gångar i hela trädgården, gjort marsipanfigurer, byggt ihop en jättefin tågbana, lagat mat, skrivit julkort... badat och till sist, stekt pannkakor! Jag glömmer ju alltid att skriva när vi äter pannkakor, bloggen heter ju så.. och ja, vi äter pannkakor iaf 1 gång i veckan ;) "Lepepastej" har vi ju hemma för det mesta.
 
                                 
 
Morgondagens Ullaredsresa blev inställd :( Det ska bli snöoväder! Men eventuellt kommer vi iväg på söndag istället!
 
Trevlig helg alla!

Kommentar:
#1: Susse

Ååå vilka roliga dagar ni haft! Kan tänka mig att Nils var alldeles lyrisk när ni grävde gångar och gjorde rutschkana:)

Wow Signe! Vad kul att du är i full gång;) hihi!

Svar: Ja det gäller att hitta på lite grejer att underhålla sig med ute nu när det är kallt.Det var kul! Ja nu äntligen börjar det hända grejer i Signes liv :) Ses på måndag!
pannkakorochlepepastej.blogg.se

2012-12-14 @ 23:26:48
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: