pannkakorochlepepastej.blogg.se

2012-12-23
20:59:07

"Jag vill åka till Maxi!"
Den rätta julkänslan har infunnit sig och jag har nu stoppat i mig 3 smörgåsar (!!!) av det nybakta brödet som jag och Henrik har bakat med fantastiskt god julskinka på! Puh, nu är jag mätt! "Hur lång var du då?" hade Henrik sagt.. hahahahoho! Kul kul..
 
Igår träffade jag de finaste barndomskamraterna, Anna, Carro och Kristin! Mycket trevligt! Tiden gick så fort och Signe sov sitt första och enda pass vid 13.45... Men det gick ganska bra ändå.
 
Idag har vi varit hos Eva och min farbror Gunnar och hälsat på kusin Sandra, hennes Chritofer och deras lille son Milo! Det var också jättetrevligt!
 
Signe har firat in julen med att börja krypa ordentligt och att gå 5 steg mellan mig och "mommo" :D Snart får vi springa efter henne! ;)
 
På väg hem till mommos place idag utspelade sig följande konversation:
Nils: Jag vill åka till Maxi!
Jag: Vad sa du? Vill du åka till Maxi?
Nils: Ja jag vill åka till Maxi, dom har pommes där! ;)
Hihi, jag tror att han menade Mc Donalds... så hade han velat fira in julen!
 
Nähä, nu måste jag sammanställa tipspromenaden till imorgon!
GOD JUL till er alla!
<3 <3 <3

2012-12-19
20:53:10

I väntans tider....
Nu är det juuul, här i vårt huuus!!
 
Photo: Nissarna ;-)
 
Ja, nu är det snart jul :) Så mysigt! Jag längtar verkligen efter att få umgås med familj och släkt! Vi har det alltid väldigt trivsamt på julafton med god mat och trevligt sällskap. Vi brukar åka till kyrkogården på förmiddagen för att tända ljus. Sen äter vi lunch hos mamma och Sven. Moster Marie, mormor och alla syskon + barn kommer nån gång på förmiddagen eller mitt på dagen, vi kollar på Kalle, får besök av tomten och äter igen. På kvällen blir det nog några vändor Rappakalja! Detta året har jag lagt till en aktivitet ;) Tipspromenad! Alla har fått skicka varsin fråga som handlar om dem själva. Jag sammanställer och sen kan alla vara med och gå rundan. Alla har alltså minst ett rätt ;) Det blir nog skoj! Mamma har också föreslagit en aktivitet så vi har i år köpt varsin 20-kronorsklapp också. Annars har vi fått tilldelat en liten lapp med ett namn på personen vi ska handla till. Jag har köpt julklapp till.... Nä det säger jag inte än :P
I vanliga fall brukar vi åka hem för att fira jul med Henriks släkt på Annandagen, men i år blir det den 29de istället. Det brukar vara kalkonmiddag och lite julklappsutdelning. Mysigt!
Så i år stannar vi kvar i Värnamo en hel vecka. Sista två dagarna ska jag och Henrik spendera i Göteborg! Bo på hotell, äta gott och shoppa! Barnen får vara hos mamma och Sven.
 
Idag har vi varit och hämtat kusin Arvid på dagis! Så nu vet Nils vad ett dagis är för nu har han sett ett :) och nä, han ville inte gå på dagis när jag frågade ;) (trodde att han skulle svara ja.. så jag fick ju berätta om alla roliga leksaker som de hade där..)
När vi kom hem åkte vi pulka på gräset..... och åt mellis i pulkorna och kastade stenar i bäcken. Sen gick vi in. Medan grabbarna lekte och byggde ihop en tågbana så lagade jag och Signe mos, fiskpinnar och ärtor. När vi hade ätit hann kusinerna leka en stund till innan pappa Joakim kom och hämtade Arvid. Nils var nöjd och glad och trött. Signe var också trött. Så idag somnade barna innan kl 20.
 
Nähä, nu ska jag sätta lite etiketter på klapparna.
Stressa lugnt inför julen och ha det bra!
 
 
 
 
 
 
 
 

2012-12-18
22:03:50

GLAD!
Nu är jag glad igen! :D Jag brukar inte få iskna sammanbrott så ofta, men igår blev det lite för mycket... Men nu känns det bra! Såhär inför jul och allt :D
Idag har vi haft en toppendag tycker jag! Nils bakade chokladbollar när jag lagade mat. Till middag blev det ris, kyckling, sås och ärtor (favoritgrönsaken!) Vi har även ritat hästar, hus och åsnan och Vargen i Bamse.
Ja på morgonen var jag förresten på Vårdcentralen och kollade min hörsel. Jag fick godkänt trots att jag missade på ett pip :)
I eftermiddags tog vi en tur till den stora staden Rrrrronnebyy! Där handlade vi present, julklapp, några burkar barnmat och etiketter. Vi åkte rulltrappa bara för att det är så skoj och busade i provrummen på Kappahl :P
Ja, det var denna dagen det. I stora drag! Mellan allt det roliga har jag plockat, städat, diskat, klätt på barn, klätt av barn, bytt bjöjor... ja ni hajar!
Godnatt!
 
 

2012-12-17
21:48:19

Varning!! Mycket ilsket inlägg!
Jag har nära vänner, vänner och bekanta (som de flesta andra också har) Alla nära vänner kan jag prata med om allt, jag litar på dem, jag känner mig trygg med dem och jag vet precis vart jag har dem.
För mina vänner gäller ungefär detsamma, men jag kan vara lite mer osäker på om jag kan lita på dem och jag kan även vara lite osäker på vart jag har dem.
Med mina bekanta så har jag ju egentligen ingen aning, jag får gå på magkänsla för vissa utvecklas ju till att bli mina vänner och ibland även till nära vänner.
Nu tycker ju jag att jag för det mesta gör mitt bästa i allt, att jag är ganska så snäll och omtänksam, att jag inte snackar en massa skit och att jag inte lägger mig i vad andra gör eller tycker....
och ÄNDÅ ska "folk" snacka om mig. Inte för att jag är elak mot någon, inte för att jag har begått något brott.... Men för att jag är hemma med mina barn!! Vad är problemet!!?? Bara säg det till mig. Vad är det som är fel med det? Vad tror ni händer med min stackars stackars 2-åring(!!) för att jag är hemma med honom tillsammans med hans lillasyster?
Tror ni kanske att han "halkar efter"? Tror ni att han blir socialt inkompetent? Eller vad? Jag kan tala om för er då att han kan prata långa meningar, han kan räkna till 40, han är social och älskar att leka med andra, han äter och dricker som han ska, han växer som han ska, han kan klä sig själv, han kan rita huvudfotingar, han kan pussla 25-bitarspussel, han kan många sagoböcker utantill som han "läser" för oss, han har aldrig varit svår att lämna hos farmor och farfar, mormor eller faster och han har sovit "borta" utan sina föräldrar. Så, säg mig vad som är så fel med att ha honom hemma? Är det synd om honom för att han inte tillhör en grupp eller tror ni att det kommer att bli problem när han ska in i en barngrupp så småningom? Jag vill gärna veta vad det är "folk" stör sig på?
Nu hör det ju till saken att vi hade hoppats på att vi skulle hinna flytta till en annan kommun innan barnen började förskola, men nu är vi ju fortfarande kvar. Nils kommer att börja på förskola, eventuellt redan i vår. MEN om han inte börjar förrän efter sommaren när även lillasyster ska börja så tänker inte jag ha dåligt samvete för det. För JAG tror INTE att han far illa av att vara hemma med oss. Vi åker till Öppna förskolan minst 2 gånger i veckan och vi leker med kusin Arvid så ofta vi hinner.
Nu åter till där jag började ;)
Det är så fruktansvärt tråkigt att höra om "folk" som går bakom ryggen och snackar eller frågar andra om varför jag gör si eller så! Och ännu värre känns det när det är "folk" jag känner väl. Kom till mig och framför era åsikter istället! Jag hade kunnat gå direkt till er (2-3 personer) och prata om detta, men då finns det ju ett par mellanhänder som får lida och det vill jag inte. Så, istället tar jag lite avstånd från er snackande "vänner" och tackar för mig.
OBS! Jag förstår er som måste arbeta och som då måste lämna era barn på förskola. Jag säger inte att jag förstår er som lämnar era "stora" barn på förskola och är hemma med ett litet barn, MEN jag säger inte att ni gör fel, jag säger absolut inte att ni ska ha dåligt samvete för att ni gör det!! Alla gör det som passar dem bäst!!! Många "stora" barn har ju hunnit börja på förskola redan innan det lilla barnet föds och då vet de ju också vad de saknar och vill kanske gå dit och få "egen" tid där!
OBS igen! Det finns ärliga och raka människor som har sagt till mig vad de tycker och de har kanske inte tyckt som jag, men då har jag iaf haft en ärlig chans att "försvara" mig.
Imorgon ska jag skriva något gladare, jag lovar ;)
Kram

2012-12-15
21:46:38

Gubben Snö!
Idag gjorde vi en snögubbe på förmiddagen, perfekt snö ju :) Barnen var glada och nöjda som för det mesta, men när vi skulle in så ställde vi vår sopborste intill snögubben och det ville inte Nils. Han blev lite ledsen. När vi hade varit inne en stund fick han syn på gubben i fönstret och sa "Snögubben lånar min sopborste" ;) Kanske var han rädd att vi skulle bli av med sopborsten, snögubben såg ju kanske inte så värst vänlig ut... eller?
 
Photo: Dagens konstverk ;-)
 
I eftermiddag har det blivit lite julkortsskrivande och lite handlande på Maxi. Jag och Nils åkte iväg själva till affären. Det är så mysigt att få en liten stund med honom. Han är jätteduktig och han hjälper gärna till att lägga varorna i vagnen och på bandet i kassan. Men han lyssnar också på mig och uppför sig verkligen exemplariskt. Skryt skryt! Det retar säkert någon ;)
 
Signe verkade lite hängig här ikväll och somnade redan vid 19-tiden... hoppas inte att det blir något av det. Henrik är också lite förkyld. Typiskt nu när jag ska till Ullared imorgon. Hoppas att de reder ut det här hemma!
 
Byebye!
 

2012-12-14
21:54:55

Lek och bus med kusinvitamin!
Ja, de fina fåglarna som kom på besök i onsdags kom tillbaka vid midnatt när vi hade lagt oss. De kacklade utanför dörren och var förmodligen hungriga. Henrik gick och kollade och fick syn på en räv!! Men innan han hade kommit ut så hade räven tagit den bruna fågeln.. så sorgligt! Den vita gick här alldeles själv. Så Henrik försökte locka med den upp på altanen med bröd. Han la ut en filt och en skål med vatten medan vi försökte få tag på någon fågelexpert eller en ägare. Men när Henrik kom ut igen hade räven redan tagit den vita fåglen också.... :( Så hemskt..!
 
Igår var vi hos Annie och Arvid från 14 till 19..! Tiden gick så fort! Grabbarna lekte och hade så roligt som vanligt :D Nils var jättetrött när vi skulle äta, han ställde sig i köket och drog en suck och sa med sin allra mildaste röst "Jag är så trött" Stackarn! Jag fick ta honom i vagnen ut till bilen och Signe på armen. Han gick in och la sig direkt utan att byta till pyjamas, fick sin välling och somnade. Det är så smidigt att lägga honom nu! Ja, båda barnen är lätta att lägga! Skönt det! De sover dessutom väldigt bra på nätterna! De somnar vid 20 och sover till 7-8 ungefär, Nils sover ibland lite längre. De vaknar oftast en gång var på natten men oftast för att de har tappat nappen eller vill över till mig och Henrik. Nils sover middag ibland, men max 30 minuter. När vi är hemma så säger han till när han vill ha nappen och gå in till sängen och sova, enkeltpenkelt :) Signe sover ett pass på förmiddagen och då får hon sova så länge hon vill. På eftermiddagen brukar jag försöka styra så att hon inte sover längre än till 16 eller ibland 16.30.
 
Sötkusinerna med "farfar-morfar"
 
De senaste dagarna har Signe rest sig mot möbler och gått längs med. Hon har även börjat gå bakom gåstolen och när jag sätter henne i den så blir hon jättearg. Hon börjar bli stor nu... Hon böjer sig också efter grejer som ligger på golvet och plockar upp dem och faktiskt så har hon börjat krypa lite också :) Det händer mycket nu!
 
 
 
Idag har vi åkt pulka, byggt en rutschkana i trappan till uteplatsen, grävt gångar i hela trädgården, gjort marsipanfigurer, byggt ihop en jättefin tågbana, lagat mat, skrivit julkort... badat och till sist, stekt pannkakor! Jag glömmer ju alltid att skriva när vi äter pannkakor, bloggen heter ju så.. och ja, vi äter pannkakor iaf 1 gång i veckan ;) "Lepepastej" har vi ju hemma för det mesta.
 
                                 
 
Morgondagens Ullaredsresa blev inställd :( Det ska bli snöoväder! Men eventuellt kommer vi iväg på söndag istället!
 
Trevlig helg alla!

2012-12-12
21:45:03

Oväntat besök!
Photo: Är detta såna där som brukar vara tama..? Ankor? De är på besök hos oss nu..
 
Jag blev ganska förvånad när de här två stod i vår trädgård i eftermiddags ;) Jag hade gått till dörren för att låsa upp och när jag vände mig om stod Nils där tillsammans med två pippifåglar! Jag var inte helt säker på om jag var vaken eller om jag drömde, det kändes så overkligt :P Eftersom jag har sett fåglar av den här typen i en trädgård på Gärestadvägen så ringde jag först till ett grannhus och sedan till det rätta huset för att fråga om de saknade några fåglar. Men de sa att jag kunde låta dem gå. Jag vet fortfarande inte vad det är för sort... men de var snälla och tillgivna. De hade nog gärna följt med oss in :)
 
Tidigare idag körde vi ett race med dammsugaren, lagade mat, grävde snöhyddor och gångar och gjorde julgodis.
Granen har fått stå upp hela dagen! Jippi! Men vi har fått flytta upp julgranskulorna för att inte Signe skulle äta upp dem ;) Jag är lite rädd att hon ska krossa dem, tror faktiskt att det är möjligt..
 
Nähä, jag borde fixa med julkorten.. men jag tror jag gör det imorgon.. jag borde även duscha.. så får det bli.
 
Guten Nacht!
 
 
 

2012-12-11
22:44:50

Hur du vet att du är en småbarnsmamma x 2
  • Du klarar inte dagen utan ditt morgonkaffe
  • Du går ut med mössa och vantar i luvan på jackan och funderar hela dagen över vart du har lagt dem
  • Du tar varje tillfälle i akt att sluta ögonen en stund
  • Du tänker säga "titta traktorn!" även när du åker själv i bilen
  • Du måste skriva kom-ihåg-listor för att inte glömma vad du ska göra under dagen
  • Du har nappar i varenda ficka
Det är ju tur att jag älskar mina trollungar mest av allt <3
 
Idag var det dags för skottningsrond nummer 3 i ordningen. Signe sov i vagnen, Nils pulsade omkring i snön och jag skottade en del av parkeringen. Eftersom jag har ganska mycket energi nu av någon konstig anledning så fortsatte jag med veden. Ja, Nils hjälpte ju till såklart! Det blev säkert 15 kärror, men mycket skönt att ha det klart! Nu har vi mer ved i källaren än vi någonsin har haft och det verkar behövas denna vintern. Nils pratade om "örhängena" när vi var ute... ? ...han gick in i garaget för att visa mig något. "Örhängena" var tydligen en ljusslinga där de små lamporna var vita runda små pärlor, ja precis som de jag har i öronen ;) När vi stod där i garaget så bestämde vi att vi skulle åka och köpa en gran idag! Så vi tog fram alla julgransgrejer och i eftermiddags var vi på Maxi och köpte gran och mat. Efter middagen klädde vi granen med julgranskulorna som vi fick av mormorn för många år sedan.... Vi har inte haft någon gran sedan vi flyttade hit för snart 6 år sedan... Ja vi får väl se hur det går med den. Två nyfikna små barn och två nyfikna katter...
 
Nu har det gått 48 timmars sedan Signe kräktes sista gången.. så ingen mer magsjuka för denna gången då! :D
 
Nu ska jag kurera min hals med lite extra sömn!
Godnatt
 
 
 
 
 

2012-12-10
23:27:01

Julshowen!
Här är Henrik och hans tomtegubbakompisar ;) Henrik och Rolle i mitten.
 
 
Luciatåget
 
 
Några av nissarna :)
 
 
Nils, Henrik och Arvid
 

Jag förbereder mig inför luciatåget ;)
 
 
Mormor och Signe
 
 
 
 

2012-12-10
21:45:25

"Jag ska bara pussa henne och krama lite"
På ca 3 timmars shopping, med fruuuuktansvärt långa köer överallt, lyckades jag ändå få tag på allt det här:
  • Vinteroverall till Signe
  • Regnkläder till Signe
  • Regkläder till Nils
  • Byxor till Signe
  • 2 par byxor till Nils
  • En tröja till mig
  • Ett par kuddfodral
  • Mascara, joggingbyxor och mat på Maxi
Jag är jättenöjd! Jag var så effektiv och det var tur, hade aldrig lyckats hinna med resten av dagens aktiviteter annars. Var hemma och vände innan vi åkte till stallet för genrep av julshow. Det gick ganska bra. Hem igen, åt, duschade och åkte till Jessi, Martin och Mimmi för glöggfest! En mycket trevlig tillställning!
 
Igår gick vi ut på morgonen för att åka pulka och söva Signis. Sen kom mormor och "fabo Fenn"! Vi roade oss med mer pulkaåkning, matlagning och lek. Sen åkte jag iväg till stallet för att förbereda julshowen. Vi hämtade granris och pyntade ridhuset så fint! Sen var det dags för showen som alla medverkande hade övat till så länge.
 
Vi började med ett luciatåg. Henrik, Nils och Arvid var också med och gick i tåget. Jag var klädd som mus ;) till mössens julafton. När lucian nästan var slut släcktes ridhuset ner och alla i luciatåget började gå runt och viska. Sedan tändes det och alla började dansa ett inövat program. JAG, Jenny-helt-utan-koordinationsförmåga, lyckades ta mig igenom denna dans och var mycket nöjd med min insats :) Jag tror att publiken gillade det!
Henriks ritt i "Tomtegubbakadriljen" gick också bra! Han skötte sig galant! Vår "fjärde ridlektion" gick också okej tycker jag.
 
På väg hem spydde Signe en gång i bilen. Det har hänt nån gång innan så vi trodde inte att det var något särskilt.. men lite senare så spydde hon två gånger till! Sista gången var över hela hennes säng, hela mig och hela Signe.. Tog upp henne och gick direkt till badrummet och satte henne i baljan. Stackars Signe, mitt i natten nästan... Hon var alldeles blek. Jag och Henrik förberedde oss på en riktigt jobbig natt men jag vaknade bara av Nils som drömde något och av att jag var törstig. Sen vaknade vi förvånat vid 7.30 i morse! Inga fler spyor efter midnatt och än har ingen annan insjuknat! Skönt det!! Jag brukar ju ALLTID få det annars! Men det kommer nog... så jag behöver ju inte va ledsen ;)
 
Denna dagen har gått åt till att skotta! Vi har fått minst 20 cm snö sen igår. Vår uppfart tar några timmar att skotta, men jag tycker att det är roligt! Jag skottar gärna! Imorgon och kanske i övermorgon kommer jag inte skotta lika gärna dock... Jag är nästan säker på att den där ischiasen kommer att vara ganska eländig då! Men vi har fint i vår trädgård nu i alla fall!
Nils har varit så gullig mot Signe den senaste tiden! "Såja Sinne, det är bra nu" "Jag ska bara pussa henne och krama lite" och så kör han sin Bobbybil med Signe i gåstolen tätt efter ;) "Siiinneeeeee!!!!!" skriker han när hon inte hänger med. Det är så roligt att se när de har sån glädje av varandra!!
 
Imorgon blir en hemmadag igen. Vi vågar oss inte ut bland folk förrän på onsdag. Vi vill absolut inte smitta någon! Henrik jobbade hemma idag och gör nog det imorgon också. Nils har blivit ordentligt förkyld också så det får bli lite vila för honom.
 
I helgen blir det nog en tur till Ullared! Det ska handlas juklappar, i alla fall till alla barnen. Vi har bara handlat ett par klappar så det börjar bli lite stressigt nu tycker jag.. :P
 
Tjingeling!
 

2012-12-07
21:53:42

Huvudfotingar :D
Igår var Signe på date med sina polare hos Louise och Asgeir! (Mamman var också med) Det var mycket trevligt och vi fick jättegott fika!! Signe sov när vi körde ut Nils till farmorn och farfarn och vaknade när vi kom fram till Louise och Asgeir. När vi sedan körde därifrån somnade hos igen. Vi körde till Johannishus och hämtade kusin Arvid på hans dagis och Signe sov så hårt så det var bara att packa ut vagnen och låta henne sova utanför medan jag hämtade Arvid. Sen körde vi till farmor/mormor och farfar/morfar och Nils, då vaknade hon igen. Nils ville leka lite med sin kusin så jag och Signe åkte och handlade under tiden. Signe var pigg och glad nästan hela tiden, men hon var inte helt glad när jag lyfte henne i och ur bilen hela tiden... tur vi inte gör det varenda dag :P När vi kom tillbaka efter shoppandet så ville inte Nils följa med hem.. men efter lite övertalning så gick det. Båda barnen somnade på vägen hem.
Idag har det varit julavslutning på Öppna förskolan. Det var jättemysigt! Vi samlades i kyrkan och sjöng. Nils var tomte och Signe var pepparkaka ;) Jag tog lite bilder med systemkameran som jag kan slänga in här sen. De måste bara gå genom den stationära datorn först.
I eftermiddag städade vi, lagade risgrynsgröt, bakade bullar och åkte pulka. Sååå mysigt!! Vi testade "vår" pulkabacke som har varit lite väl brant för Nils, men det gick kanon! Fort!! Men väldigt roligt!! Det är möjligt att det kommer någon bild på det också ;)
 
Denna bilden ritade Nils ikväll! "Det är mammas huvud" sa han :) Se så fint jag posar! Likt är det också tycker jag!
 
Vad tror ni... blir det en bilmekaniker eller?
 
Signe kan äta själv nu :S Här äter hon fisk, potatismos och ärtor.
 
Lite mat i håret också ;)
 
Imorgon blir det massor av shopping innan genrepet inför julshowen! Sedan glöggfest hos Jessi, Mimmi och Martin!
 
Ha det gött i helgen!
Kram!

2012-12-05
22:47:20

Oj va mycket skoj ;)
Vecka 49 är fullklottrad i vår kalender! Men ack vilken kanonvecka :) I måndags var det bara Öppna förskolan och snöskottning på schemat. Jättetrevligt på öf och att skotta uppfarten här gick också bra! Nils lekte i snön under tiden jag skottade, Signe sov.
Igår hade jag tid på vårdcentralen på förmiddagen. Jag skulle (för typ femtioelfte gången i mitt liv) spola öronen. Men senast jag var och kollade öronen var nån gång 2010, jag minns att Nils var liten. Men då kollade jag bara så att det var okej att spola efter öroninflammationen 2009, sen blev det inget av spolandet. Då, 2010, sa de att jag behövde spola. Men nu, igår, sa Ingrid (som vi känner från BVC) att det inte fanns något att spola!! Så nu ska jag gå vidare med detta för att se om jag hör dåligt på grund av något annat.. suck. Ja, det är väl lika bra kanske.
Igår eftermiddag var jag och barnen hos Annie och Arvid. Vi bakade pepparkakor, lekte och pratade. Mycket trevligt! Julmys!!
Strax innan 19 på kvällen mötte vi upp Henrik i stallet. Det var dags för träning inför julshowen igen. Det gick bra! Henrik har faktiskt talang! :) Efter kadriljträningen så var det dags för luciaträning. Vi sjöng katastrofalt dåligt ;) men det blev lite bättre efter lite coaching från mammor och pappor som var med och lyssnade. Sen var det dans... som JAG ska vara med på!! Som inte kan lyfta vänster ben och höger arm samtidigt!! Men men, om jag får säga det själv så är jag himskanes doktig ;) Haha!
Idag hade vi bokat in en pulkadate med Susse och Meia vid 10. Vi hade så mysigt och roligt! Först åkte vi fort fort i backen. Nils tyckte att det var så roligt!! Han åkte själv och skrek av skratt :D Men sen, ramlade han ur pulkan och skrapade sitt ansikte mot den hårda snön... :( Stackars Nilse!! Han blev lite ledsen och det blödde. Sen åkte han inte mer... inte så bra. Men vi får testa att åka pulka nån dag framöver så att han inte blir rädd. Så synd att det blev så, han som var så modig och flög fram i pulkabacken.
När vi hade kommit hem här i eftermiddag så sov Signe. Nils och jag var i vardagsrummet. Jag tror vi skulle bygga lego eller något liknande när Nils skuttade ner från soffan, skyndade mot köket och ropade något i stil med "Vänta lite, jag ska bara kolla Signe". Hihi, jag kände verkligen igen mig där ;)
Ikväll var jag i stallet och tränade inför "vårt" nummer till julshowen på söndag. Vi skrattade och hade så kul! Jag hoppas att publiken kommer att ha lika roligt som vi hade idag, då blir det lyckat :D
Imorgon är det föräldragruppsträff för Signe och mig hos Louise och Asgeir! Det ska bli roligt! Nils ska roa sig hos farmorn och farfarn :) De pratade om att de hade en snowracer, kanske blir det en tur på den :)
Nähä, sängen har ropat efter mig en bra stund nu. Bäst att lyda!
Godnatt!

2012-12-02
21:33:38

Snö och första advent!
För en liten kille är ju snö något fantastiskt, något man kan ha så väldigt roligt med! Jag lyfte upp Nils vid fönstret och visade honom den snötäckta trädgården och han blev så lycklig! Ja, jag vet att många hästmänniskor avskyr snö och det förstår jag. Allt blir så mycket tyngre när det är snö och kallt. Vattenkopparna fryser, hästarna blir busiga och det är rysligt kallt i alla ridhus. Men, jag har ingen häst hemma i år så jag tycker att det är toppen med lite snö! :)
Vi hade en mysig första advents-frukost. Väldigt stämningsfullt med snö, adventsljus, julmusik och glada barn! Förmiddagen gick åt till att städa, åka pulka, laga mat, adventspynta (för det har vi inte hunnit i veckan...) och köra in ved. Eftermiddagen spenderade vi i Ronneby city där det var julskyltning. Vi köpte varsin lussebulle och jag träffade en av mina klasskamrater från universitetet, Anette. Det var roligt att se henne! Sen handlade vi på Willys och åkte hem. Där någonstans gick allt fel för lille Nils... Han var så trött! Han skrek och grät och ville inte åka hem, sen ville han åka hem, sen ville han inte, sen ville han... Nu hade ju inte Nils möjlighet att få välja givetvis, vi skulle ju hem. Vi lyfte in arg Nils i bilen, tog på bälte och körde hem. Helt lugnt blev det inte förrän efter vällingen strax efter 19 när han somnade. Jobbigt för honom.. Signe somnade vid 20 ungefär och nu är det nog dags för sängen för mamman också.
Godnatt!

2012-12-01
21:42:01

Fullt ös!
Jag hinner inte med! Denna veckan har präglats av fullt ös och fullt av roliga aktiviteter, därav katastrofal uppdatering av blogg. Men nu ska jag ta igen det jag har missat. Det känns som en omöjlig uppgitft då mitt minne är lika kort som guldfiskarnas...
Ja, i onsdags var vi i alla fall hos Hanna och Märta! Vi spanade in deras nya lya ;) som var såååå fin! De har byggt ett nytt hus under året och det var så bra planlösning på det och jättefint! Vi fikade lite och gick till lekplatsen en stund.På kvällen var det dags för Henrik att visa upp sina rid-kunskaper. Han skulle öva inför tomtekadriljen som han ska vara med på. Han hade sagt att han minsann kunde "rida lätt" och faktiskt så var han jätteduktig! Jag hade inte någonting att klaga på efteråt ;) Roligt att "gubbarna" vill ställa upp! På tisdag är det dags att öva igen.
 
I torsdags var vi hemma på förmiddagen och städade lite. Vi plockade in adventsljusstakarna och stjärnorna från garaget. På eftermiddagen åkte vi ut till farmorn och farfarn och lekte där lite. Arvid var också där. När Henrik kom dit efter jobbet så stack jag iväg till Tess och Sandra där vi hade en date med div 2-laget i dressyr. Mycket trevliga människor! Vi åt pizza/falafel/kebab/kycklingsallad och snackade mycket ;)
 
Igår förmiddag packade jag in barnen i bilen och körde till Älmhult. Där mötte vi upp mormorn, Sven och gammelmormorn :) Vi fikade lite, handlade mycket och åt mycket julmat. Gammelmoster Marie kom också dit när det var dags för julbord. Sen följde vi med henne hem. Vi fikade och pratade. Nils kollade på "Bärgarn" och Signe busade jättemycket ;)
 
Idag var dagen då lilla Rema skulle flytta till sina nya ägare :( Jag mötte upp Tess och Sandra i stallet och sedan bar det av till Småland. Resan upp gick bra, inte alltför mycket snö. När vi kom fram kollade vi i stallet, hagarna och klappade på Rema, sen klappade vi Rema igen och igen <3 Det verkade vara ett kanonbra stall och en jättebra familj med gulliga tjejer som nu ska ta hand om Remis.
Att sälja en bästa vän är jättesvårt. Det vill jag helst slippa. Att följa med vänner som ska sälja sin bästa vän var också jättesorgligt :( Men det gick bra. Nu är det gjort och det kommer säkert att bli kanonbra för världens bästa Rema!
 
Ha en fin advent alla vänner!