pannkakorochlepepastej.blogg.se

2013-09-25
22:11:47

18-månaderskontroll
Idag kom farmor Ing-Marie till oss vid 9.15. Hon blev mött i dörren av två små bustroll som skulle ha hennes väska och "fån" ;) Signe är helt galen i telefoner.. som så många andra barn. Så när de nästan hade tömt hela farmors väska på dörrmattan var det dags att bege sig till bvc. Nils och farmor hängde med. Signe skuttade så glatt in i bvc:s lokaler, men blev lite mer skeptisk när sköterskan kom ut och sa hennes namn. Inne i undersökningsrummet ville hon helst inte klä av sig alls.. blottad.. stackarn. Men nödvändigt. Hon fick stå upp och väga sig idag, 12,4 kg. När hon skulle mätas vägrade hon att ligga på mätbordet "kallt!!" sa hon, så hon fick stå upp vid den vanliga mätstickan. 83 cm lång var hon. Allt var så bra så! Min lilla bebis :DSen var det dags för spruta. Nils levererade en fruktpuré i rättan tid, sen satte han sig hos farmor och såg lite halvförskräckt ut.. när Signe grät lite efter sprutan så kom han fram och klappade henne över håret en lång stund <3 älskade lille Nils! Han är en fantastisk storebror! <3<3<3
Efter bvc-besöket var det frid o fröjd och vi körde ner till Ronneby city, till gallerian, the one and only ni vet... och där hittade vi höstskor till Nils :D De fick han av farmor och farfar, så snällt! Vi hittade inga till Signe där, i den enda skoaffären i Ronneby.. men vi får leta vidare en annan dag.
I eftermiddag har vi städat upp en hel del dammråttor och varit ute och fixat i trädgården Jag klippte ungefär 1/3 av gräset innan Henrik kom hem, sen tog han resten. Så nu, är det klippt för sista gången av oss! Jag och barnen plockade en hop med äpplen innan vi gick in. Så kvällens middag bestod av pasta och viltkorv från Äggaboden och sedan äppelpaj! Helt okej för att vara en slö onsdag.
Imorgon ska vi till Rytmiken inne i stan. Det blir sista gången för oss :( Nils tycker att det är jätteroligt där och längtar tills vi ska dit.. Signe gillar det också!
Imorgon kväll ska mamman ut och roa sig med goa vännerna Ninni, Tess och Annie! Grekiskt på en onsdag, Mmmm!! Längtar!
Nu ropar sängen!
Godnatt!

2013-09-24
22:29:34

Uppdatering
MEN va dålig jag är på att uppdatera...!! Skyller på att jag inte har tid nu i dessa flytt-tider.. ;) Ja, på lördag åker jag o barnen hem till mamma. Där stannar vi till tisdagen den 1 okt. Då kommer Henrik och Tommy upp med lastbilen med alla grejer. Sen ska det möbleras och allt ska ställas iordning på tisdagen o onsdagen. Under samma vecka och även veckan därpå skolas barnen in på förskolan, för sen börjar jag o jobba. Det är en spännande tid nu :) Än så länge har jag inte tröttnat på att packa. Det har funkat väldigt bra hittills. Vi började ju för några veckor sedan med vinden och garaget, så vi har tagit lite i taget.
Nils och Signe tar det hela med ro. Nils pratar lite om att vi ska flytta och att han ska börja på förskola. Det ser han fram emot :) Signe hänger nog med på ett hörn skulle jag tro, hon kommer nog också att gilla förskolan. Det kommer en del roliga kommentarer från båda barnen nu ;) Skriver man inte upp dem så glömmer man...
 
Nils sitter på sin stol och tappar något på golvet..
"Kan du ta upp den mamma?"
"Det kan du göra själv Nils."
"Jag åååååkaaaar inte, jag har inte tålamod!" ;)
 
Nils står på säckakärran..
"Kan du köra mig mamma? Ingen panik och ingen brådska!" ;)
 
Jag röjer i en garderob och har lagt Henriks morgonrock på golvet när Signe ska gå förbi...
"Atta dig!!! Dumma kläd!!" ;)
 
Under ungefär tre dagar nu har jag hört Signe säga "Dumma mamma!!" ca 150 gånger per dag... Så fort något går emot henne så kommer det ;) Om Nils gör något mot henne så är det ändå "Dumma mamma!!" ;) Hihihi! Man kan ju inte hålla sig för skratt, lilla Loppan... <3 Nån gång ibland byter hon mamma mot pappa eller Nils :)
 
Nils har sina långa förklaringar på saker o ting ;) Han frågar mycket och verkar vilja lära sig mycket nu. Häromdan räknade han upp alla veckans dagar, det visste jag inte att han kunde :) Han räknar gärna och mycket och börjar få riktigt bra koll på vad det innebär. Han frågar ofta om bokstäver och vill att jag ska skriva hans namn. Jag tycker att det är roligt och vill gärna möta honom på ett bra sätt med frågor och svar. Men jag skulle aldrig pusha honom till något, det tror jag inte riktigt på. <3
 
Idag har vi promenerat en del i det fina vädret! Härligt!! Först gick vi "Äggarundan" med ett stopp på Äggaboden såklart :) Där marscherade Nils in med sin väska där han skulle stoppa korven i ;) Men när han öppnade väskan var det full med leksaker som ramlade ut på golvet. Så jag fick sortera bort några för att korven skulle få plats ;)
 
I eftermiddags gick vi till stallet. Det gick bra, men Signe har lite myror i brallan och står upp gärna upp. Helst vill hon gå själv, men det funkar inte på den vägen. Livsfarligt skulle jag säga..
 
Imorgon är det bvc-besök för lilla Signe. 18-månaders kontroll med vaccination. Stackars pluttis! Men det går snabbt över. Får ta med något gott så att det glöms bort fort.
 
Nu är det sängen, godnatt!!
 
 
 



2013-09-02
20:18:57

Öppna förskolan!
Idag var det höstpremiär för Öppna förskolan! Jättetrevligt som vanligt! Många nya ansikten, men även några känningar :) Signe bar mest omkring på dockorna, körde dockvagn och lagade mat :D Nils gjorde armband och byggde tågbana som han sedan provkörde tillsammans med nyvunne vännen Kevin. De hade jätteroligt tillsammans! Efter lek och fika sjöng vi. Nils önskade som alltid, Kungen i djungeln ;) Söta Nils!
 
Under eftermiddagen lagade vi god mat, klippte Signes lugg, lekte utomhus och sorterade lådor i garaget. Vid 19.15 sov båda barnen. Henrik är i verkstan och jag har tittat på Sveriges skönaste gårdar och Äggaboden, vår fina gårdsbutik här i Gärestad!
 
Ikväll blir det sängen tidigt! Signe drömmer så mycket nu, så det blir inte mycket sammanhängande sömn per natt.
 
Ha det bra alla!

2013-09-01
21:52:34

Tom vind!!
Denna helgen har vi jobbat hårt tycker jag :D Hela vinden med ca 50 lådor och diverse andra lösa ting är nu tom! Alla lådorna är flyttade till garaget och ungefär hälften av dem är sorterade i fyra olika läger ;) Loppis, kasta, spara, skänka. Hästsläpet är packat med lådor som vi ska köra upp till Värnamo. Huset är städat, skurat och vi har även hunnit med att roa oss i stall och på lekplats. Härlig helg!
Imorgon är det Öppna förskolan för första gången denna terminen :D Jag berättade för barnen idag att vi ska dit. Då sa Nils "Jag älskar Maria! Jag älskar Arvid också och Maria" ;) Söt-Nils! <3
Kort uppdatering idag, nu är det natten!