pannkakorochlepepastej.blogg.se

2013-02-28
20:13:01

Och bilderna!
 
 

2013-02-28
20:08:22

En vanlig torsdag!
Vi började dagen med att dammsuga upp cornflakes... Vi fortsatte dagen med att åka till Rytmiken inne i stan. På vägen dit räddade jag bilen från att bli täckt av tandkräm och tog snabbt tuben från Nils.. När vi kom fram till parkeringen i stan låg det strimlat papper i hela baksätet.. våtservetter..
Nils sjöng fint på rytmiken och Signe klappade händerna och gjorde några rörelser. Efter fikan kom den lilla rutschkanan fram med den lilla madrassen runt. Då ställer sig Nils vid sidan av rutschkanan och drar handen mot den så att han får stötar.. mindre trevligt tycker jag! Nils tycker nog mest att det är en spännande upptäckt ;)
Efter rytmiken gick vi till bilen. Jag hade i tankarna att gå en promenad i det fantastiska vårvädret. När vi kom till bilen sa Nils att han ville gå i affärerna :D Javisst, inga problem! Vi tog en tur till Kappahl och Lindex. Vi hittade en vårjacka till Signe och några hårband.
 
 
http://static.lindex.com/Archive/ProductImages/6874/6874334/S0000006914238_F_W40_20130102104113.jpg
Signe somnade i affären och sov vidare hemma. Nils och jag åt och städade här hemma. När Signe hade vaknat och ätit klädde vi på oss regnkläder och stövlar och gick ut och tvättade bilen. Signe gick till en början omkring, Nils spolade bilen med vattenslangen och jag gick med hink och svamp och gnodde. Signe var inte helt nöjd så hon fick sitta lite i vagnen istället. När vi var blöta, jag menar klara, gick vi in i garaget och kollade över lite klädlådor. Hittade några plagg som Signe kan börja använda snart. Nils hittade säckakärran och tog sig en tur på den, med min hjälp. Signe hittade trehjulingen och tog sig en tur på den. Vi råkade köra över en plastkratta med säckakärran så den gick i många bitar och hamnade i soptunnan.
När vi började frysa lite gick vi in och kokade ägg och gjorde pizzamackor, nya favoriten hos Nils. Han vill äta pizzamacka vid varje måltid nu ;)
Nähä, nu har jag lite att göra... som alltid nu för tiden. Men snart blir det paus på ett par månader ;)
Ha det bra!

2013-02-26
22:21:53

"Fortare mamma, fooortaaaareee maaammaaa!!"
Idag träffade vi våra föräldragruppskompisar Susse, Rebecca, Johan och deras barn Meia, Ville och Samuel. Vi gick en rask promenix i Listerby innan vi stannade till vid lekplatsen. Barnen lekte lite innan vi gick vidare hem till Susses och Meias place. Där fick vi kaffe, smörgåsar och kex. Det smakade så gott efter att vi hade varit ute en stund i kylan.
Nils somnade på vägen hem och fick sova en stund i vagnen. Signe sov under promenaden så hon var pigg. Hon tömde ryggsäcken medan jag lagade köttfärsgratäng. När Nils hade vaknat till åt vi middag, det var gott!
När Signe skulle sova ett andra pass gick vi ut allihop. Nils åkte pulka "fortare mamma, fooortaaaareee maaaammaaa!!" Jag sprang så fort jag kunde med honom i pulkan efter, bra träning ;) Vi tog en tur till vår branta pulkabacke också, men där hade solen legat på så där var ingen snö alls. Härligt tycker jag! Synd för Nils.. men han åkte på rumpan två gånger ändå.
Ikväll har jag varit på årsmöte för Yxnarums ryttarförening. Mycket trevligt! Vi åt smörgåstårta och fikade med kaka och kaffe, gott! Jag blev omvald i tävlingssektionen och även representant till distriktet. Jag ska vara lagledare för ponnydressyren i år igen och jag har även fått med mig en Newbodykatalog hem. Så nu ska här säljas Newbody! En pokal och ett presentkort fick jag också för lagledarinsatsen under 2012.
Imorgon får vi nog ta en tur till staden och inhandla inneskor till mig. Jag ska ju börja jobba på måndag! Bara måndagar och tisdagar, men spännande!
Ha det gott!

2013-02-25
22:44:30

Helgrapport!
Denna helgen har varit kanon! I fredags var jag bjuden till Susse på middag och tjejsnack! Mycket trevligt!! Björn och Meia var hemma hos Henrik och barnen, det var toppen. De hade också haft en bra kväll.
I lördags åkte jag och Signe till stallet och Henrik och Nils till farmorn och farfarn. I stallet var det hoppträning för Ingela. Signe sov som en stock utanför ridhuset i tre timmar ;)
På lördagkvällen var vi hos Hanna och Andreas. Vi åt god mat, pratade och kollade på Melodifestivalen. Jätteroligt att träffa alla mammor och pappor!
Söndag morgon var det väckning vid 04.30.... suck. Jag gick upp eftersom jag hade fått lite sovmorgon på lördagmorgonen. Vid 6.30 skulle jag åka ner till Anglemåla. Henrik hoppade upp (aningen överdrivet..) efter den långa sovmorgonen och tog över ;)
Strax efter 7 rullade bil och släp mot Helsingborg med Freydis. Det gick bra att köra. När vi kom fram röntgade de Freydis hovar för att se hur det såg ut. Hon hade fång och det kan göra så att hovbenet förflyttar sig, hovbensrotation och hovbensförsänkning. Freydis hade både och på framhovarna. Tråkigt... men det fanns ändå hopp om att hon skulle klara sig! De skulle köra en ordentlig kur med Butta, frigolitskor och kylpåsar. På fredag skulle hon ev få komma hem om det går på rätt håll.
På vägen hem tog vi svängen om Flyinge där bruksprovet är i full gång. Ninni red Edinyo, hennes och Cattas hingst. Det gick bra! Edinyo skötte sig kanon! Efter ritten fikade vi i restaurangen innan vi åkte hem.
På vägen hem var det en del snö på vägen så det gick ganska sakta.. men hem kom vi! Det är vi glada för :D
 
En liten rapport om mina fantastiska små barn :)
Nils börjar bli en stor kille! Jag är så stolt över honom! Han är en klok kille med stor fantasi! Han pratar mycket om kalas och födelsedagar nu när Signe har fyllt år. Idag var vi på Elins kalas och då kom det upp igen ;) Nils tycker att det är hans tur att fylla år snart.. men det är ju några månader till. Han räknar på fingrarna hur många år han ska fylla och vad Signe har fyllt. Vi är inte alltid överens ;)
Idag var vi och handlade present till Elin innan kalaset och Nils gick med. Han vill gärna springa iväg och jag försöker säga till honom att han måste hålla sig runt mig så att han inte försvinner ifrån mig.. men han tycker att det är lite kul att försvinna (hjälp!) Han gömde sig bakom klädhängarna i affären och sen kom han fram och sa; "Jag hittade dig mamma!" Hmm, ja denna gången gjorde du ju det..
Signe har gått och gått idag! Vissa dagar väljer hon att krypa men det blir fler och fler promenader. Hon säger mamma och pappa och (kanske) Nils också. Pappa säger hon allra mest och vill gärna ropa på "Bappa" ;) "Baaappaaa, baaappaaa!"
Hon vinkar gärna och mycket! När Henrik ska åka till jobbet och när han kommer hem så står hon i fönstret och vinkar så glatt. Hon har även lärt sig lite rörelser till sångerna vi sjunger på öppna förskolan, bl.a. Imse vimse, I ett hus och Pippisången.
 
Imorgon ska vi gå på promenad med Susse och Meia! Det ska bli kul! Vi ska gå/springa vårruset i maj så nu är det väl kanske dags att börja springa också... Jag är ju tävlingsmänniska från topp till tå så det är ju bara vinna som gäller ;P
Imorgon kväll har vi årsmöte med ridklubben. Det ska bli roligt! Alltid trevligt att träffa alla klubbkompisar!
 
Nähä, godnatt hörrni!
 
 

2013-02-21
22:37:09

Ingen rubrik idag för jag kommer inte på något :P
Idag hade vi fika - och lekbesök på förmiddagen av Ramona, Elin och Maja! Mycket trevligt! Nils skrattade och härjade ;)
På eftermiddagen var vi ute på Millegarne och kollade först när Sandra tränade för Ninni och sedan när Elin tränade. Det var kul o se, men sååå kallt!! Det blåser ju så mycket där ute.. :P
Sen körde vi hem, värmde lite mat och sedan kom Henrik och då stack jag iväg till stallet och lagträffen. Jag lyckades att återberätta vad Björne hade sagt på lagledarträffen och mötet blev bra tycker jag! God fika fick vi av Tess och Sandra också!
Ja, denna dagen har gått ganska fort och jag orkar inte skriva mer idag...
Godnatt!
 

2013-02-20
21:30:22

"Pip pip hurra hurra hurra!"
Fina fina Signe! Idag är det din dag! <3
 
Nu är det ett år sedan jag hade lite ajaj... ;) och Signe var på väg ut.Hon är född 22.42, bara några timmar efter att vi kom in på förlossningen.
Denna dagen började strax innan 7 då Nils vaknade (Yes! Rätt barn vaknade först!) Vi smet ut i köket och hämtade presenter och fika (Digestivekex) som vi hade förberett igår. Fika ska man ha på sängen när man fyller år, det måste ju vara lite speciellt! Smula i sängen, det kan man få göra några gånger om året! Vi gick in och sjöng för lilla Signe som bara sov och sov... vi sjöng en gång till.. men INTE ;) Nä, vi fick väcka henne. Hon fick öppna presenter direkt, Nils var så ivrig ;) Vi läste spöket Laban-boken som Signe hade fått och sedan åt vi frukost.
På förmiddagen var vi ute i en och en halv timma och skottade snö. Det har snöat nästan hela denna dagen. Förra året snöade det massor natten till den 21 feb när vi förflyttades från förlossningen till BB. Sen gick det ett par dagar och sedan var det vååååår!! Det ni! Tänk om det blir vår nu som kvällstidningarna skriver :D Det hade varit fint tycker jag!
 
 
Vid lunch idag så lagades det hamburgare som Nils hade beställt :) De serverades på rosa papperstallrikar med Barbie, jättefint! OCH supersmidigt med papperstallrikar som vi kunde slänga sen :D Det gör vi fler gånger tycker jag!
 
 

Efteråt fikade vi lite! Det måste man ju få när det är födelsedag! Signe också! Hon åt mycket och fort! ;) Kakmonster....
 
Efter fikat dammsög vi, det behövdes! Signe tyckte att det var skoj! Sedan blev Signe trött och jag gick ut o la henne i vagnen. Jag skottade lite till innan jag gick in och duschade. Nils kollade på tv så länge. Precis när jag var klar hörde jag att farmorn och farfarn körde in på tomten :) Nils gick och öppnade och jag hann iaf klä på mig ;) Vi började laga lite mat och då kom gulliga Tess och Sandra med presenter till Signe och till Nils <3 så snälla!!
När Henrik kom hem åt vi middag och fikade (IGEN!) Gott! ;) Sen var det läggdags för barnen och farmorn och farfarn åkte hem.
 
Imorgon kommer Ramona och tjejerna hit! Kul! På eftermiddagen ska Sandra och Elin träna för Ninni... kanske åker dit och tittar. Sen är det möte i stallet för alla som ska rida lag och jag ska försöka återberätta vad Björne sa när vi lyssnade på honom i Olofström.
Oj, va mycket skoj denna veckan!!
 
Ha det bra alla!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-02-19
22:08:17

"Jag älskar dig mamma!"
Som jag har längtat efter att få höra det! Idag, när vi skulle klä på oss ytterkläderna och åka till leklandet sa han det; "Jag älskar dig mamma!" Jag blev så paff att jag var tvungen att fråga vad han sa ;) och han sa det igen, söta söta Nils <3
Vi har alltså spenderat förmiddagen på leklandet med några vänner från öppna förskolan och föräldragruppen. Mycket trevligt! Nils såg verkligen fram emot att få leka där! Vi var mest i lilla delen för 1-3-åringar, men nån runda tog vi på hela leklandet. Det var väldigt många barn, många skolbarn också, så det var lite svårt att ta sig fram på vissa ställen.
 
Bild: Har haft en supermysig förmiddag på leklandet! Tack för idag Ann-Charlotte, Jessica, Matilda och alla barn!            Bild: Har haft en supermysig förmiddag på leklandet! Tack för idag Ann-Charlotte, Jessica, Matilda och alla barn!
 
I eftermiddags tog vi en svängom på Maxi ;) Nils bestämde att vi skulle äta hamburgare imorgon på Signes födelsedag, så hamburgare it is ;) Han bestämde även att hamburgarna skulle ätas på rosa Barbietallrikar, så det fick bli en packe med såna också ;)
När vi kom hem åt vi kvällsmat, lekte, pusslade och läste böcker. En riktig myskväll med mina söta små troll! Nu ska jag slå in de sista presenterna till vår lilla prinsessa! Imorgon är det hennes första födelsedag! Nils har träna på "vi gratulerar" idag, så det ska nog gå vägen ;)
Ikväll när han pusslade så kittlade jag Signe. Nils skrattade lite åt det och jag frågade om han också var kittlig.. "Nä, jag är inte kittlig, jag är bara mjuk" ;) HIhi, söt-Nils!
Ååå, vad jag inte känner mig bra ikväll... skulle tro att det är någon sjukdom på G.. och jag som har varit frisk hela vintern.. jaja, då är det väl min tur nu då. Bara det inte är magsjukeelände... vill inte vara sjuk på Signis födelsedag!
Ha det bra alla ute i vinterlandet! Kör försiktigt!
 

2013-02-18
22:31:59

Dåligt med uppdateringen.....
Nähä hörrni, vad ska man säga... jag lyckades mindre bra med att uppdatera bloggen varje dag ser jag... suck. Men, här är jag nu! Hur ska jag sammanfatta dessa (ca) två veckorna sen sist då..??
Lilla Signis har börjat gå! Mer och mer för varje dag :) Hon är så lugn och metodisk, vill inte ramla. Så söt!
 
Bild: Åå hej vad det går!
 
Nils har haft någon slags utvecklingsperiod där han har börjat förstå mer. Han frågar mycket och funderar. Han försöker ordna det som han har gjort fel, ex kastat något, knuffat på Signe. Han säger "förlåt Signe, förlåt" och klappar så fint. Han säger många gulliga/roliga saker varje dag.
Jag: Du har så fina fötter! Nils: Nä dom är inte fina, dom är sönder! Jag: Va, är de sönder, var då? Nils: Här! (pekar mellan tårna) Vi måste laga dom! ;)
Mina goa barn! Ni är det bästa som har hänt mig!!
 
Förra veckan var Emmie, Helen och min fina Loppan-häst på besök!! Loppan bodde i sitt gamla stall och Emmie och Helen fick bo hos oss. Emmie tränade för Ninni både måndagen och tisdagen. Dag två gick kanonbra!! Ninni hjälpte dem så bra och de lyckades få fram jättefin mellantrav på min lilla häst! Så kul! Så nu är hon dyr! ;)
 
 
Loppans mamma Brownie!
Bild: Äldst och piggast.... 3 rejäla bocksprång blev de på 25-åringen idag ;)
 
I helgen firade vi Signe som snart ska fylla 1 år!! Vi hade drop-in-fika och det fungerade alldeles utmärkt! Jag tror att alla var nöjda och glada :) Signe (och Nils) fick jättemånga fina presenter!! Tack alla!!! Jätteroligt att träffa alla under helgen! Mormor och Sven stannade två dagar, mycket trevligt! Mormodern bidrog med en massa bullar, kakor och tårtor!!! Frysen är full!! Hoppas på att de snart kommer hit igen och fikar... :D
 
Annars har de senaste veckorna bestått av lek med Arvid, öppna förskolan, rytmik, stall, tävlingssektionsmöte hos oss, besök hos mormor och Sven, renovering av källare... Ja, säkert lite annat också, men nu är det tomt i huvvet!
Jag bjöd på semlor på tävl.sekt-mötet ;)
Bild: Semlorna vi dukade på igår :)
 
Ha det bra alla!