pannkakorochlepepastej.blogg.se

2013-01-31
20:22:10

Böter...
Snart fyller vår gulliga bebis 1 år!! Tänk vad tiden går fort!!!
 
 
 
Idag har vi varit på rytmiken i stan. Det var lika roligt som det brukar vara! Vi hade sällskap av Louise, Asgeir, Susse och Meia och mååånga andra! När vi kom upp till bilarna hade både jag och Louise fått en böteslapp på rutan... suck! Glömde visst p-brickan....Äh, bara min åttonde bot... :P
Vi åkte hem och Signe somnade. Jag lagade mat och Nils lekte lite och kollade på tv. Efter ett par timmar hemma så åkte vi och hämtade kusin Arvid på dagis. Allt gick bra och när vi kom hem lekte killarna så bra så! Kul! Efter maten gick vi ut. Vi spelade fotboll och försökte åka pulka i vår backe... barmark, så det var inte så lätt upptäckte grabbarna. Vi hann gå in och sätta igång Musses klubbhus innan Joakim kom och hämtade. Nils och Arvid satt tätt intill varann i soffan och knaprade på salta pinnar. Signe åt några russin vid soffbordet. Sötbarnen!!
Nils och Signe somnade vid 19 idag! Båda fick sin välling, Nils drack upp snabbast, sen frågade han efter nappen som han hade lagt någonstans i sängen och sedan somnade han, utan nappen! ;) Signe hade halva flaskan välling kvar och henne fick jag vagga lite innan hon somnade, men ändå så smidigt!! De är (peppar peppar) väldigt enkla att lägga nu och de sover kanonbra!!
Nähä, nu är jag som en öken i munnen! Ska hämta ett glas vatten.
Ha det bra!
 

2013-01-30
23:33:31

I händelsernas centrum....
Idag bar det av vid 9-tiden. Nils skulle till farmorn och farfarn och leka :) och Signe och jag skulle till badhuset! Vi hämtade upp Louise och Asgeir på vägen dit och mötte upp Susse och Meia vid badhuset. Signe blev överlycklig när vi kom till bassängen! Hon ville ner i vattnet på en gång. Hon ville inte att vi skulle vara stilla och prata inte.. nä hon skulle bara iväg! Söt och så glad! :)
Efteråt fikade vi i badhusets cafeteria. Barnen började bli trötta så vi körde bort och lämnade Louise och Asgeir och körde vidare till farmorn och farfarns place ;) Nils var ute när vi kom och ville inte åka hem. Men till slut följde han med. På vägen hem vaknade Signe som hade sovit i hela 20 minuter... och Nils somnade. När vi kom hem la jag båda i vagnen i hopp om att de skulle få sova sin skönhetssömn. Jag började vandringen nerför vår väg och plötsligt hör jag en smäll och en bil som får sladd och far in i räcket på stora vägen. Han blir stående på tvären och inte en bil eller människa så långt jag kunde se... Jag hade en brant backe, en äng och en brant backe till emellan oss så jag började springa med syskonvagnen uppför vår väg och ut på den stora vägen, sprang nerför och då hade det kommit en bil från varje håll och hjälpt föraren ut. Han hade klarat sig men var chockad. Efter en stund gick vi uppför igen (branta backar!!!) och möttes av brandbilen. Sedan kom två ambulanser också.. så vi blev ståendes en bit ifrån, blåljus är ju fascinerande när man är tvåochetthalvt ;) Vägen stängdes av så vi har haft en trafikerad liten grusväg utanför vårt i eftermiddag. Bussar, latsbilar och all möjlig annan trafik.
I efterhand har jag tänkt på att vi faktiskt var på väg nerför backen, för att sedan gå ut på stora vägen, för att fortsätta upp till vårt.... Hade vi varit några minuter senare så hade vi gått precis där bilen kom farandes... usch, hemsk tanke. Så idag har vi haft turen på vår sida!!!
Ikväll har jag och Nils varit på kalas hos Maja. Nils tyckte att det var såååå roligt!! Han älskar Maja, det är hans stora idol! Nils satt med de andra barnen och fikade och Maja hjälpte honom :) så gulligt! Efter ett par timmar blev Nils trött så vi fick köra hemåt. Men ååå så nöjd han var! <3
Imorgon är det rytmik på förmiddagen, sen ska vi hämta kusin Arvid på förskolan :) Roligt!
Ha det bra alla!

2013-01-27
22:13:20

"Ooooo nästan som mastaaaf!!"
Vilken toppenhelg vi har haft! Igår fick vi jättemycket gjort här hemma! Både i källaren där vi håller på att renovera lite, men även här uppe. Vi städade, tvättade, körde in ved mm.
Vid 17.30 var det tjejfestligheter ute i Kuggeboda som mamman var bjuden på :) Mycket trevligt! Vi åt och pratade och åt och åt.. Jag var inte stenhård med min LCHF-diet, men det kändes ändå ok. När jag kom hem vid 00.30-tiden så möts jag av tre vakna...! Nils hade vaknat (händer aldrig...) och detta resulterade då i att Signe vaknade... kuljul! Men efter en stunds vaggande och vyssande så sov vi allihop igen.
Henrik och Signe gick upp 8.30 (!!!) och jag och Nils vid 9.30 (!!!!!!!!) :D Lyxigt!!
Efter frukost bestämde vi oss för att promenera ner till Annie, Joakim och Arvid. Jag mockade till de små pållarna, Annie kom ut och vi tittade till hästarna innan vi gick in. Barnen lekte och sedan fick vi både lunch och fika! Ännu mer lyx! :) Precis innan vi skulle gå hem så testade Signe Arvids lilla motorcykel som går på batteri. Hon blev alldeles lyrisk ;) jag tryckte på gasen och hon höll hårt i handtagen. Efter ett tag lyckades hon gasa själv och hon sken som solen! Värre var det när vi skulle få henne att släppa motorcykeln.... :P Nils såg lillasyrran och blev såklart också sugen att testa så det gjorde han innan vi gick hem.
Vi hann bara innanför dörren och byta blöjor på barnen innan vi skulle iväg igen. Henrik skulle till verkstan och jag och barnen till stallet. Båda barnen somnade men Signe vaknade ganska snabbt igen... men hon åt lite mellis och höll sig go och glad tills jag hade tittat färdigt på Sandra och Prinsen :)
Ikväll när Nils hade duschat smörjde jag in honom med lite olja på armar och ben. Då sa han "Ooooo nästan som mastaaaf!!" ;) (massage) Gulligt tyckte jag!
Nähä, nu ska jag göra mig klar för natten. Nils (som ju har sovit middag idag) står här och lägger pussel i soffan ;) Pigg som en mört! Men han får sova snart han också.
Imorgon ska vi till öppna förskolan. Henrik stackarn ska till Lund med foten igen.
Ha en bra vecka!
 

2013-01-24
21:46:37

Småbarnsrytmik
Idag har vi varit på småbarnsrytmiken igen. Det var mycket trevligt! Susse och Meia var också med. Nils och Signe gillar att vara där! Nils sjunger och dansar och har redan snappat upp texterna (har jag märkt i eftermiddag). Signe har lite myror i brallan, men när Hanna sjunger och spelar då stannar Signe upp :)
När vi kom hem sov Signe ett par timmar ute i vagnen, Nils somnade i soffan och fick sova en halvtimma. Så jag passade på att laga mat, bädda rent i sängarna, tvätta och städa lite. Dammsugarmunstycket har gått sönder.. men nu har Henrik lagat det så imorgon blir det ett race med dammsugaren efter Öppna förskolan.
När alla två barnen var vakna, mätta och nybytta (blöjor menar jag) så gick vi ut och lekte och brottades i snön. Vi gick en liten runda och slängde sopor och hämtade post också. Innan vi gick in hällde vi vatten i en hink. Vi hällde i grön karamellfärg och ställde ner en mindre hink med stenar i och lock på. Så imorgon eller på lördag har vi förhoppningsvis en grön och fin ljuslykta :)
Ikväll har det varit bad på schemat, så nu är iaf barna rena och fina. Jag och Henrik är fortfarande lortiga.. ;)
Imorgon blir det som sagt Öppna förskolan. Sen blir det nog en tur till Kallekrona tror jag.
Ha det bra go vänner!

2013-01-21
20:29:25

"Jag är så jättejättetrött mamma"
I fredags var vi på Öppna förskolan. Nils var så hjälpsam på alla sätt :) Han hjälpte till med fikat, han fixade när det var dags för sång och han hjälpte alla när de skulle klä sina små barn innan vi gick hem. Gulle-Nils! Efter ÖF körde vi direkt till Värnamo. Vi landade hemma i "mommos" hus och åt innan vi gick ner till skolan där mommo jobbar. Först blev det pulkaåkning och bandy, sen lite inomhuslek.
I lördags hade vi bestämt att vi skulle till Vandalorum för att kolla på utställning och till badhuset för att bada. Innan dess, när barnen somnade i bilen, passade vi på att åka till Loppan för att klappa och pussa lite på henne. Min söta lilla häst! Lite senare på dagen bakades det bullar...... och JA, det är sketjobbigt med LCHF vid såna tillfällen....
Samma visa på söndagen när det var kalas för "gammamommo".... Värsta goa fikan!!!! och jag tog en bit mörk choklad, 86%..... hmm..
Det gick bra att köra hem, men båda barnen sov, vilket är likamed - två pigga barn hela kvällen lång. Så vid 23 gick jag o la mig jämte Nils och somnade för natten.
 
Idag har vi gjort Öppna förskolan igen. Det var trevligt! Vi var bara fyra mammor och 6 barn, så det var ganska lugnt idag. Signe sov två timmar mitt på dagen, det var allt. Hon är en riktig liten piggelina! ;)
I eftermiddags körde vi in lite ved. Nils var trött och sa hela tiden "Jag är så jättejättetrött mamma" så det blev bara tre kärror. Han hann ta en tur på sina skidor också innan det var dags att gå in. Efter mellis var han inte lika jättejättetrött längre :) Skönt det! Men det blev läggning vid 19 för båda barnen idag. Så nu har jag landat i soffan och stoppat i mig massa blomkål med kebabsåsdip. Gott!
Imorgon ska jag på utflykt :D Det blir kul!
Ha det bra alla!
 

2013-01-17
22:01:46

"Fortare fortare fortare mamma!!"
Idag åkte vi in till city och gick på Småbarnsrytmik. Vi mötte upp våra goa kompisar Susse, Meia, Louise och Asgeir på parkeringen. Nils och Signe gillade verkligen sångstunden! Efter sången fikade vi och därefter var det lite lek. Tyvärr så hann barnen inte leka så länge innan det var slut.. stackars Nils, han hade sett fram emot att få leka med leran.. men han packade snällt ihop grejerna igen.
Signe somnade på vägen hem, men inte Nils. Signe sov ca 1 timma och det var allt för idag... Hon är helt otrolig, jag fattar inte hur hon orkar.. Visst, hon sover ju bra på nätterna nu.. vaknar för det mesta bara en gång och vill över till oss. Så hon behöver väl inte mer sömn då ;) Men hon är ju så liten!
I eftermiddags susade vi fram i pulkorna! Eller barnen susade fram, jag flåsade fram.. Det blev ingen pulka över till mig.... "Fortare fortare fortare mamma!!!" skrek Nils när jag sprang ner för vår väg det fortaste jag kunde :P Hahaha, en rolig syn vill jag lova! ;) Efter några turer upp och ner i en liten backe gick/sprang vi hemåt igen. Nils fick åka fort, runt runt på parkeringen, det gillade han.. tills han ramlade av pulkan och slog sig :(
När vi kom in gjorde jag pannkakor till barnen och lchf-pannkaka a´la Jenny till mig och Henrik. Det där "a´la Jenny" är inget att rekommendera..! Hon tror att hon kan slänga ihop något gott men det kan hon inte!! Recept Jenny, recept!! De är till för att följas! Ingen mer improvisation här!
Nä, nu ska jag få en lektion i hur man installerar ett nätverkskort..... bäst att följa instruktionerna noggrant!! ;)
Imorgon blir det öppna förskolan sen VÄRNAMO!
Trevlig helg till eder alla!

2013-01-16
21:56:39

Hur gör jag med bloggen nu då!?
Yes, Signe blev godkänd på bvc idag ;) och vi trodde heller inget annat! Lilla trollisen! Hon skötte sig så bra så, lite mammig bara. Nils är ju också världens enklaste barn att ha med sig! Först lekte han i väntrummet, sedan gick vi in i rummet där Signe skulle bli undersökt och Nils slog sig ner vid det lilla bordet och började leka. Han sa inte ett ord, bara lekte. Lite då och då tittade han på lilla nakis-syrran och fnissade lite ;)
Jag tror att det håller på att ske radikala förändringar i vårt hem nu..... Nils ratar leverpastejen!! Jag trodde aldrig att det skulle hända..!! Men han måste ha förätit sig på det.. lepepastejen... Så - vad ska jag göra med bloggen? :O Kan den heta pannkakorochlepepastej fast han inte längre gillar leverpastejen..? Signe äter det inte!
Hihi, nä, jag ska inte byta namn på bloggen! Det skulle jag aldrig orka ta tag i ;)
Efter bvc-besöket åt barnen banan och kollade på fiskarna på vårdcentralen, mycket underhållande! Sen blev ett par turer på rutschkanan och lite snack med Rebecca, Johan och Samuel innan vi åkte hem igen.
Hemma blev det mycket tvättande och fixande.. Båda barnen sov middag så jag passade på att skotta uppfarten också. Jag borde ha gjort det igår.. men det var en sån där dag när jag och barnen inte var riktigt överens om vilka aktiviteter vi skulle sysselsätta oss med under dagen... så, det blev skottning idag istället!
Nu sitter jag och kollar på "Mia på Grötö" på tv. Mia Skäringer, hon är bra! Jag gillar henne! Jag gillar den sortens människor som är allvarliga fast ändå så roliga :D Bra program dessutom!
Nä, nu ska jag gå och hämta lite gurka och en klick dressing, gott snacks! :)
Ha det gott!
Signe äter ris, majs och fiskbullar... kladdigt!
 

2013-01-14
21:29:04

Laddade för aktivitet!
Hej på er vänner!
Va roligt att det är ett gäng som läser min blogg :D Det känns roligare att skriva då.
 
Igår var jag iväg hela dagen med mina bästa stallkompisar! Mycket trevligt, 12 timmar gick snabbt!
 
Idag har vi städat och fixat här hemma, varit och handlat, spelat fotboll i trädgården, haft besök av Tess och Sandra och nu är det lchf-bak på gång.
 
Nu är alla friska och det har gått mer än 48 timmar sedan sista tecknet på magsjuka! Jippijayej!!!! Vi skippade Öppna förskolan idag för att säkert inte smitta någon. Tror inte att det hade varit någon fara men för att vara helt säker!
 
På onsdag ska vi till bvc, det var längesen! Signe ska på 10-månaderskontroll, fast hon blir 11 på söndag.. På torsdag ska vi på småbarnsrytmiken inne i stan och på fredag är det vår vanliga Öppna förskola igen och DÅ ska vi dit! Sen är det en Värnamo-helg för mig och barnen medan pappan är hemma och fixar massor i huset. Det kan behövas..
 
Snart har jag tryckt i mig två smörgåsar med det nybakta brödet, gott!
Ha en bra kväll!

2013-01-12
20:52:44

"Signe kan gå nu!!"
Idag har Signe sprungit ca 8 steg!!! Japp, sprungit, inte gått. Stackarn! Hon släppte och det det bar iväg och gick snabbare och snabbare...!! Sen stupade hon men landade på armarna, som tur var!! Nils var så nöjd och glad över detta! Han pratade om det flera gånger under dagen, "Signe kan gå nu!!" Nja, snart kanske!
Annars har det varit städ och röj idag, så vårt hus är för tillfället mer rörigt än när vi började... HUR ska vi få ordning igen..?? Ja, det återstår att se! För imorgon ska jag vara iväg heeeela dagen med mina goa stallkompisar :D så det blir nog inte mycket gjort i hemmet. Det är svårt att fixa själv med två småttingar. Henrik kanske hinner med något när Signe sover.. annars får det vara till måndag kväll.
Vi har iaf nästan tömt datorrummet nu! Där ska i första hand barnens leksaker in. Datorerna är förpassade till källaren ;) Vi har ju ändå varsin bärbar vid soffan! Så småningom ska även barnens sängar in i "datorrummet". Hoppas att det blir bra! Vi har även storstädat soffan och vänt schäslongen. Klädseln blev ju tvättad nu under magsjukedagarna. Skönt att ha det gjort!
Vi har faktiskt tagit oss en tur på cyklarna idag också! Jättekul! Signe åkte med en gång i höstas men det mindes hon nog inte. Nu trallade hon så glatt där bak! Och Nils, han älskar att få åka med på cykeln!
Nähä.. nu tror jag att jag ska ta tag i lchf-bröd-bak... men jag ska erkänna, fy och blääää vad jag är trött på detta redan! Inte för att det egentligen är jobbigt.. men för att det är så enformigt. Vi har liksom inte tid att gå in för detta till 110 så det blir ju i stort sätt samma mat jämt! Nä, slutklagat, januari har vi bestämt att vi ska hålla på iaf.....
Ha en trevlig lördagkväll!

2013-01-11
23:41:18

Julkortsbilderna!
Nu börjar magsjukeeländet ge med sa! Härligt! Så idag tog Nils en tur på sina nya skidor i trädgården. Snön täcker inte marken men det gick ändå :D Nöjd kille! Vi körde även en tur med bilen för att gå på promenad uppe vid Karlsnäsgården... men vi var inne i bilen igen efter sisådär 4 minuter efter att vi hade insett hur fruktansvärt kallt det var idag... det blåste och snöade på tvären. Huuuu!
Jag kollade igenom lite bilder och hittade julkortsbilderna. Jag bjuder på en iniminiliten del av alla bilder som togs ;)
 
 
 
 
 
Och såhär blev julkortet:
 

2013-01-10
22:40:31

Tvätt, tvätt, bad, spyhinkar, städning, bad, tvätt, blöjbyten, tvätt av klädsel på soffa, bad...
Jag och Nils sov på soffan i natt för att ha lite närmre till toa. Det gick bra, vi behövde inte gå upp något i natt. Vid 05.30 vaknade han och spydde en gång. Signe som också hade vaknat drog tre spyor ganska tätt och sedan somnade hon.. efter det har hon varit piggelin :) Nils har fått något mer aggresivt tydligen.. Han var pigg på förmiddagen och sedan somnade han i soffan. När han vaknade spydde han igen.. sedan har det varit ganska lugnt. Några fler blöjbyten än vanligt bara.
Så denna dagen sammanfattar jag med tvätt, tvätt, bad, spyhinkar, städning, bad, tvätt, blöjbyten, tvätt av klädsel på soffa, bad... Nils har nog pusslat ca 7-8 pussel x2 gånger, spelat memory två gånger och tittat på mååånga filmer.. Signe har busat och badat :)
Imorgon ska vi vara friska, hele bunten!
Godnatt!

2013-01-09
19:58:54

Magsjuka....
Ibland blir det inte som man har tänkt sig..... Imorgon skulle Emmie och Loppan komma hit för att träna för Ninni.. nu blir det inte så, Nils har spytt flera gånger i eftermiddag. Stackars min lilla sötis!! :( Nu ligger han här och sover i soffan, helt utslagen. Hade jag kunnat byta med honom så hade jag definitivt gjort det. Jag förstår ju vad som händer och kan styra så att det inte hamnar i soffan eller på golvet. Dessutom så är det ju inte speciellt kul att se det lilla barnet så dålig. Det är första gången han är magsjuk, första gången han är såhär sjuk.
Signe har hängt på mig hela eftermiddagen, hon har velat ha min uppmärksamhet.. men det har varit lite svårt med det när jag har hållt i hinken och torkat golvet mm.. Hur gör man? Henrik kom hem runt 18-tiden och då pustade jag ut!
Tidigare idag hade vi Signes föräldragrupp på besök! Mycket trevligt! Men stackars stackars människor som skulle bli inbjudna precis denna dagen.. nu är de ju smittade allihop :( usch, va jobbigt! Vi hade ju verkligen ingen aning! Inte en enda förvarning, Nils var pigg och glad.. Men ändå känns det så taskigt att jag bjöd hit dem idag. Jag hoppas verkligen att de slipper!!
Ha det bra alla! Hoppas ni slipper kräkis...

2013-01-07
23:04:45

Blä, dålig mamma....
Idag har varit en mindre bra dag..... Jag har varit trött och haft dåligt tålamod.. och det är ju där problemet ligger! Barnen är jätteduktiga och har egentligen inte gjort något.. usch, dålig mamma idag alltså!! Imorgon tar vi nya tag!!
 
Vi har iaf spenderat ett par timmar hos Emma och Isabell idag, tillsammans med Martina och Sindre, Johanna och Neo, Lina och Thea! Jätteroligt med många mammor och barn! Vi kollade även igenom Isabells kläder som hon hade vuxit ur. Jag hittade en pyjamas och ett par byxor som jag tog med hem till Signis :)
 
Nu ikväll har jag och Henrik bakat lchf-bröd och lchf-kaka! Tack Jessica för recepten!!
 
Nähä, imorgon är det städdag! På onsdag kommer föräldragruppen och på torsdag kommer Emmie och Loppan!! Lääääängtar!!!!
 
Godnatt!
 

2013-01-06
21:43:50

"Det är smaskigt"
Idag har vi varit i Brunnsparken och grillat med två andra familjer. Det var mysigt! Barnen lekte lite på lekplatsen. Signe var också ute på en liten tur och kröp iväg en bit från oss andra :) På vägen hem gick jag och Nils in på Maxi och handlade medan pappan och Signe väntade i bilen, Signe sov.
När vi kom hem lagade vi mat (eftersom våra hamburgare inte blev klara på grillen) och sedan skyndade jag vidare till stallet för att kolla när Sandra red. När hon var klar var även Linda klar med Dimman och då blev jag erbjuden att rida några varv :) Det var ju inte igår precis! Men ååå vad jag saknar ridningen!! Måste komma igång nu. Jag har ju fått lov att rida Klivia en gång i veckan.. måste bara kolla när hon är ledig!
När jag kom hem igen satt barnen och Henrik vid garaget och åt frukt. När Signe hade somnat så röjde vi i garaget, det behövdes! Skönt att ha kommit en liten bit på väg iaf! Snart är det ju dags att kontakta mäklare och göra om proceduren från förra våren...
Nils stod och slickade på en plastbåt i garaget ikväll och jag sa till honom att den där är ju smutsig, det är väl inte så gott att slicka på den.. då sa han "det är smaskigt" ;) det lät lite kul tyckte jag! Goa Nils!
Efter rensningen kom farmor och farfar på besök en stund. Barnen härjade lite, de var så trötta.. så sen somnade direkt när vi la dem :)
Imorgon ska vi till Emma och Isabell på eftermiddagen, det blir trevligt!
Nehepp, nu ska jag strax ta mig en dusch och sedan ska jag lägga mig tidigt!!
Godnatt alla!
 

2013-01-05
22:08:30

Inte en endaste hämning inte ;)
För er som känner mig väl så är jag en väldigt skeptisk människa som alltid ska analysera sönder allting... även om jag samtidigt vill vara den där som ser på allt sådär positivt!
Nu är ju jag väldigt skeptisk mot allt vad bantning och bantningsmetoder heter.. men LCHF, det är ju kanon! Jag är superpigg och fokuserad, jag äter gott och känner mig som en ny människa, redan! Jag är inte ute efter att gå ner en massa i vikt, bara något enstaka kilo tänkte jag. Jag är mer ute efter en livsstil där jag mår bra! Jag tror egentligen inte på att så mycket fett är bra i längden.. men jag tror på det som en raketstart på ett sundare liv!
 
Idag har vi badat i Karlskrona! Det var så mycket folk!! Helt proppat i lilla bassängen. Vi satt först i en hörna, Signe klamrade sig fast vid oss, Nils var lite modigare.. Men sen, blev dem som vilda :) Visst stannade de upp när de fick en kallsup, men annars sprattlade både armar och ben och de bara älskar att vara i vattnet :D Kul!
Båda barningarna somnade på vägen hem, Nils väckte jag direkt och Signe sov i tre timmar ;)
 
I eftermiddag/kväll har vi haft besök av Björn och Meia. Det var mycket trevligt och barnen hade så roligt! Vid ett tillfälle satt Nils på dass, jag satt på pallen och väntade på "ploppen" ;) och både Signe och Meia stod och höll sig i mina ben ;) lite komiskt! Hade det varit jag som satt där på dass hade jag nog störts av så många i publiken, men inte Nils. Så skojigt när de inte har några hämningar alls ;)
 
Både Nils och Signe somnade gott ilväll. Efter att de hade somnat började jag på att steka ägg och bacon till mig och Henrik. Det var fett och gott eller fett gott!
 
Ha en bra kväll!!

2013-01-04
21:35:33

Ååå underbara vår!!
Om du bara var här för att stanna..... nja, det är knappast möjligt.
 
Idag har vi promenerat bort till Äggaboden och handlat just ägg och även mega-vitkålshuvudet! Sedan gick vi vidare ner till Annies hästar och kollade till dem. Ikväll handlade jag lite på Maxi, sen körde jag inom Annies igen för att kolla på hästarna och prata lite.
 
Nils var så gullig när han satt på toa idag. Då fällde han ner locket på ryggen och sa att han var en sköldpadda ;) Bra liknelse tyckte jag!
När jag kom hem här ikväll så fick jag det finaste mottagandet. Nils öppnade dörren sa "Kom in!" och föste in mig med handen ;) sen fick jag hjälp med både jacka och skor. Sötisen!
 
Signe kryper runt på egna äventyr och sitter ibland och pysslar lite med nån sko eller så. Hon reser sig vid möbler och dyl. och går längs med dem. Hon vill gärna plocka upp saker från golvet och lägga dem på t.ex. soffbordet. Duktig städhjälp ;)
 
Jahupp.. får återkomma när jag har mer roligt att berätta.
Byebye!

2013-01-03
22:23:18

Goe-kakan!!
Lchf är ju grejen! Ja, så tycker jag idag! Tredje dagen! Första dagen med riktigt god mat, första dagen utan magknip, första dagen med lchf-kaka! Tack Annie för kakorna!!

Till middag idag blev det blomkål, avocado och fetaost, köttfärssås med gul lök, grädde, kryddor, tomatpure´ :D Mmmm!!
Ikväll har jag alltså smakat en jättegod lchf-rulltårta! Den får vi definitivt göra nån gång!
 
Annars har vi haft fikagäster här i eftermiddag! Ramona, Elin och Maja kom och hälsade på en stund. Elin och Maja lekte och busade med Nils och han bara älskar det! Nils fick lera av dem i en julklapp :) och Signe fick en bok. Verkligen snällt!! Jag brukar lämpa över lite begagnade ridgrejor till tjejerna, så denna gången fick de med sig en uppsättningen fleecelindor ;)
 
Nähä, nu ska jag surfa vidare på hästnet :)
 
 
 

2013-01-01
22:18:01

Brummelisa!
Tillbaka till verkligheten och Signe heter numera Brummelisa ;) Nils gillar Bamse och häromdan pratade vi om vad alla heter i första och andra namn osv. Då sa Nils, världens gulligaste och mest eftertänksamma barn "Signe heter Brummelisa" Ååå så gulligt! Min första tanke var att han blandade ihop Elisabet med Brummelisa, men jag vet inte. Signe passar iaf ganska bra som en liten Brummelisa!
 
Julen har varit kanon! Julfirande hos mamma och Sven, god mat, trevliga människor runt oss och Rappakalja, som har blivit lite av en tradition vid alla sammankomster. Kul! Jag älskar att spela spel!
 
Förväntansfull!
Photo: Nu är det snart dags :-) någon har lite svårt för att vänta..
 
Jag hälsade på min älskade häst Loppi och hennes kompis Emmie också!
Photo: Fina Loppan!
 
Göteborg var också fantastiskt! Jag och Henrik tog det lugnt på vägen dit, stannade på Mc Donalds och åt i lugn och ro! Sen åkte vi vidare och checkade in på hotellet och tog en kaffe där innan vi stack vidare till Nordstan för lite shopping.
På kvällen var det dags för den efterlängtade trerättersmiddagen! Henrik åt pilgrimsmusslor till förrätt och jag tog en getost med pumpa till. Till huvudrätt åt Henrik ryggbiff och jag tog någon hjort. Till efterrätt blev det creme brulé för Henrik och Mascarpone parfait för mig. Jättetrevligt och mysigt! Efter middagen tog vi det bara lugnt på rummet. På morgonen njöt vi av en god frukost lääänge ;) innan det var dags för shopping igen! Vi fick mycket uträttat och hann hem till barnen innan de somnade för kvällen. Vi hade saknat dem mycket! <3
På lördagen åkte vi hem till Blekingeland igen! Och efter några timmar hemma åkte vi hem till Henriks föräldrar för den årliga kalkonmiddagen. Alltid trevligt! Även om vi var lite trötta efter allt farande.
Sammanfattningsvis så fick våra barn så galet många julklappar! Tack alla snälla och omtänksamma människor!!
 
Nyår firade vi hos Ninni och Ola med god mat och trevliga människor! Barnen skötte sig exemplariskt! Signe somnade runt 21 och Nils var vaken tills vi åkte hem vid 00.30-tiden. Jag kom på idag att det var Nils tredje nyår och även tredje gången han var med om tolvslaget då han varit vaken alla gånger ;) Han är väldigt duktig på att hålla sig vaken och att hålla sig lugn. Igår kollade han på film när de andra barnen gick och la sig.
 
Finaste nyårsfirarna!!! <3 <3 <3
Photo: Mina finingar <3
 
Signe har gjort stora framsteg i jul och både börjar krypa ordentligt och börjat gå längs med möblerna. Hon börjar bli en stor tjej, min lilla Signis! Idag visade jag ett litet kollage som mormor har gjort med bilder på oss. När jag frågade henne "Var är pappa?" så pekade hon på pappa, likadant när jag frågade om mig, Nils och mormor! Så duktig!
 
Idag har jag klarat av min (och Henriks) första dag med lchf!! Vi ska köra en kickstart med lchf och sedan köra nyttigt och mer motion i fortsättningen. Här är en bild på brödet vi har bakat:
 
Photo: Jag tycker att lchf-brödet ser väldans gott ut :-)
 
Nu ska jag sova och imorgon blir det utflykt med bästa Sandra och bästa Tess!
Ha det bra alla!