pannkakorochlepepastej.blogg.se

2013-03-31
21:09:57

Påskfirande!
Härliga friska ledighet!! Igår var jag i stallet på morgonen och mockade lite och hade träning för ponnylaget med dressyrstaketen. Det gick ganska bra. På eftermiddagen åkte vi till farmorn och farfarn på påskmiddag. Det var gott och trevligt! Barnen gick på skattjakt och fick fina presenter och påskägg med chokladbollar :)
Idag har vi haft besök av mormor och Sven. Vi mötte dem utanför Brunnen där vi åt frukostbuffé. Så gott och så prisvärt! På vägen hem släppte Henrik och Sven av oss på ridanläggningen i Ronneby där det var dressyrtävling för hästar idag. Vi såg Natalja och Ninni rida och träffade många goa vänner! När vi kände oss färdiga gick vi hem. Duktiga duktiga Nils gick nästan hela vägen hem! Knappt 2 km! När vi kom hem stannade vi ute i det fina vädret. Signe sov en stund och vi planterade blommor och hängde tvätt, ute! Härligt! När vi blev hungriga tog vi ut några smörgåsar, kaffe och vatten och fikade. Mysigt! Under eftermiddagen grillade vi och åt fläkytterfilé, potatisgratäng, sallad och bearnaise, Mmmm! Efteråt blev det kaffe och tårta! Henrik och Sven fixade nere i källaren nästan hela dagen, så nu är det förberett för klinkning och målning!
Imorgon är det ponnytävlingar i Ronneby, då ska jag dit o kolla en stund. Barnen får vara hemma, Henrik ska iväg på eftermiddagen och då är det min tur att vara hemma.
Ha det bra gott folk!

2013-03-29
21:02:20

Glad påsk!!
En liten veckorapport från oss i familjen Spy...
 
Efter torsdagens spyor följde en vecka i samma anda.. :/ Fredagen och lördagen var helt okej, söndag lunch spydde Signe igen, Nils spydde på kvällen. Signe fortsatte hela måndagen. Hon var matt och ville bara sova. Ringde sjukvårdsupplysningen vid två tillfällen. Måndag kväll blev jag dålig.. Kände mig okej på tisdag morgon men var jättetrött och låg ner hela dagen. Framåt kvällen blev jag dålig igen!! Och höll på halva natten. Signe blev också dålig igen..... :( och var dålig på onsdagen men blev bättre framåt eftermiddagen. Jag låg hela onsdagen också. Nu har vi hållit oss ifrån äckelheter som spyor och barnen får behålla det de äter. Äntligen!! Men vi ropar ju inte hej än.....
 
Idag var jag borta på ridklubben på vår Pay and jump. Det var skönt att få komma iväg lite, men jag åkte hem ganska tidigt, jag var så matt fortfarande. Orkade visst inte så mycket som jag hoppades på.
 
Såhär dålig har jag aldrig varit i hela mitt långa liv vad jag kan minnas... Usch! Men jag ska egentligen inte klaga, tänker på alla som har det värre! Vi har ju tagit oss igenom detta nu och vad är en vecka.... vi överlevde! :D
 
Glad påsk alla!!
 
 

2013-03-23
22:38:50

Spy....
I torsdags var vi i stallet! Nils fick rida Mona, Ramona gick jämte och jag och Signe kom efter. Det snöade och snöade... men Nils höll ut nästan hela rundan. Så duktig så!
Henrik kom och hämtade barna efter jobbet, jag red Batseba. Det gick ganska bra! När jag kom tillbaka in i stallet ringde Henrik och bad mig komma hem.. Signe hade spytt.. Jag skyndade hem till ett stinkande hem... :P Jag hittade familjen intryckt i det lilla lilla badrummet :/ Nils satt i badbaljan och Signe höll på att somna i Henriks famn.. stackars små trollisar!! <3
Henrik nattade Signe och sen fick även Nils gå till sängs. Efter en stund hörde vi någon som hostade till.. Nils spydde över hela sängen. Usch.. stackarn! Jag fick duscha honom och Henrik bäddade rent. Teamwork, det är min och Henriks starka sida tror jag :)
Natten blev ganska lugn faktiskt! Skönt det!!
Inga fler spyor efter det! Bara Nils som har varit lite dålig i magen. Men nu i eftermiddag var han hur pigg som helst!
Det finns en mycket positiv grej med magsjuka och det är att hela huset blir grundligt städat! Idag har jag skurat och skrubbat hela diskbänken och fläkten. Jag har dragit bort silikon och lagt nytt, så nu ser köket lite finare ut. Vi har gått "Äggarundan" idag, hela familjen, men även sprungit den! Först jag och sedan Henrik ;) Bra va!? Det måste vi fortsätta med! Jag måste komma igång så jag kan springa Vårruset i maj!
Nä, nu orkar jag inte skriva mer.
Godnatt!
 

2013-03-19
22:02:39

"Jag är inte superhungrig, jag är bara supertrött!"
Idag har jag jobbat 8-15.30. Det gick bra! Henrik och barna var och handlade på förmiddagen. Det hade gått bra! De hade busat i sängarna här hemma idag och byggt koja. När Henrik tog bort "taket" på kojan så sa Nils "Jag tror inte mina ögon!" Skojiga kommentarer! Ikväll var det mycket "superhungrig" och "supertrött" ;) "Jag är inte superhungrig, jag är bara supertrött!"
I eftermiddag efter att jag hade slutat jobba åkte jag hem och hämtade Nils, sen körde vi till Arvids förskola och hämtade upp kusinvitamin. Vi gick in på avdelningen och jag tog i hand och hälsade på en av förskollärarna. Söta lilla Nils sträckte tydligt fram sin hand också för att hälsa. Så duktig! När vi kom hem åt vi Henriks goda biffar, pasta och ärtor. Sen lekte barnen och målade med vattenfärger. Innan Arvid åkte hem hjälpte han och Nils till att baka chokladbollar. Kladdigt och roligt! Signe ville sååå gärna vara med, men hon fick nöja sig med att smaka :) det gick ganska bra det också!
Mamma/mormor/svärmor ringde och sa att de hade landat på svensk mark ikväll efter en vecka på Tenriffa! Det verkade som att de hade haft en härlig vecka! Jag är väldigt sugen på att resa nu!! Till hösten får det kanske bli en tur någonstans! :)
Imorgon ska vi promenera till Jessica och Edit i Johannishus. Ja, vi kör nog halva vägen och möter upp Susse och Meia i Listerby ;) Det blir så fasligt långt annars tycker jag! På kvällen är det Blekinge ridsportsförbunds årsmöte som jag och Tess ska gå på.
Ha det bra nu go vänner!
Tjingeling! ;)

2013-03-18
21:52:26

"Gaaaa babba gaaa"
Jag är ju ganska dålig på att uppdatera bloggen får jag ju erkänna... Men när det har gått några dagar utan att jag har skrivit så känns det för mycket att ta tag i och då låter jag bli. Men jag ska göra ett försök att sammanfatta de senaste veckorna.
Signe har fått sin 1-årsspruta. Det gick bra men hon hade feber dagen efter. Nils var med och kollade när Marit vaccinerade och han tittade väääldigt noga på hur hon gjorde när hon satte nålen i Signes ben. Han verkade tycka att det var intressant ;) inte alls otäckt. Han klappade Signe och tröstade henne <3
Signe har även besökt tandläkaren för första gången! Pappa och Nils fick följa med dit. Det gick bra men Nils bröt ihop när inte han fick något klistermärke... (vilket jag kan tycka att han kunde fått!)
Signe leker mycket bättre för sig själv nu, går omkring och pratar och tar gärna en fjärrkontroll eller babyvakt och håller intill örat (ibland ögat) och pratar i telefon ;) hihi! "Gaaaa" "babba" "gaaa" säger hon!
Nils har börjat säga så många gulliga grejer! När jag ber honom om något kan han säga "Abfelut" eller.... "abfelut inte! Så ÄR det bara!" Samtidigt som "ÄR" så slår han gärna handen i bordet ;) Ibland svara han "Ingen aning", det låter också så gulligt!
Nils har mognat mycket på några veckor. Han är jättegullig mot Signe och pratar mycket om att han är en storebror och att Signe är en lillasyster. Han känner sig nog lite stolt när han får hjälpa Signe. Hon sträcker sig ibland efter Nils och vill ha hjälp upp på fötterna ;)
Nils har varit jätteduktig med att vara utan blöja nu! Han har sagt till både att han behöver kissa och bajsa! Vi har till och med vågat oss ut, utan blöja på :)
Det var barnen det...
Jag har haft en madrömsvecka kan man säga....
Det jag kan tänka mig att ta upp här är att min rygg har visat sig från sin sämsta sida. Jag var på mamma-tjej-fest hos Helena förra lördagen. Det dansades en del.. så på söndagen lämnade ryggen in.. Och på måndagen kom jag knappt ur sängen. Jag masade mig iväg till jobbet. Det gjorde ont i nedre delen av ryggen och ner i båda benen hela tiden. I vissa rörelser gjorde det så ont så jag ville skrika rakt ut.. men jag överlevde måndagen och tisdagen.. onsdagen var det lite bättre... sen blev det lite bättre för varje dag. Men det gjorde ändå mycket ont. I lördags var jag i Värnamo på återträff med min gamla ridgrupp! Det gjorde ont att koppla när jag körde dit och det gjorde ont när jag red.. men idag kunde jag lägga ner Signe i spjälsängen och det gjorde knappt ont alls! Härligt! En sån befrielse!! Nu ska jag börja träna till vårruset!!
Helgen har varit kanon!! Det var en jättelyckad helg och det var så roligt att återse alla ridkompisar!! Vi åt lunch, visade bilder, red, åt på en restaurang i Värnamo och pratade.. på söndagen åt vi hotellfrukost innan jag körde till Loppan och klappade henne. Söta fina Loppan!! Hon luktar så gott :) Sen körde jag hem igen till min älskade familj!
Förra helgen hade vi besök av mamma och Sven. De firade Henriks födelsedag, lekte med barnen och hjälpte oss att få färdigt i källaren. Nu har vi lagt klinkers och målat i ett av rummen och funderar på att fortsätta ut i tvättrummet.
Idag har vi haft besök av mäklaren, så nu drar snart cirkusen igång ;) Det ska förhoppningsvis gå bra!
Vi väntar några veckor med att fota med förhoppningar om lite varmare väder och grönare trädgård!
Nu är det natten!
Godnatt!

2013-03-07
21:22:36

Grattis på födelsedagen dårå ;)
Helt omöjligt att fatta att det redan är fredag imorgon!!! Jag kollade på förra inlägget på bloggen och funderade över om det var i förgår jag skrev det... men det var ju i söndags!! :O
Ja, i måndags jobbade jag min första dag på nästan tre år. Det kändes som vanligt tycker jag. Trevliga kollegor och barn, men jag är inte helt säker på att jag gjorde så mycket nytta :P Träffade mina gamla kollegor, Anki och Jill, jätteroligt!!
I tisdags var det dags igen men på en annan förskola, med en längre arbetsdag. Det funkade minst lika bra och jag trivdes kanon även där! Jag hade förväntat mig att jag skulle vara trött, eller att jag skulle tycka att det var jobbigt att komma hem och ta tag i vardagssysslorna. Men nä, tvärtom! Jag hade mycket mer energi efter en dag på jobbet. Jag var inte trött. Men jag hade saknat mina små trollisar!! Inte alls sådär "skönt att komma iväg" som jag har hört. Nä, jag är hellre hemma! :D Fördelen med att jobba är ju pengarna och de vill jag ju ha ;) Roligt att träffa nya människor också!
Igår hade vi härliga föräldragruppen på besök! Vi träffades ute och gick en promenad i det fina vädret, sen gjorde vi fruktsallad och fikade. Vi fick goda frallor av Jessica och god vit kladdkaka av Rebecca och frukt och kaffe från oss övriga :) Supertrevligt verkligen! Gillar hela gänget!!
På eftermiddagen kom Annie och hämtade upp mig. Farmorn och farfarn fick agera barnvakter tills Henrik slutade jobbet. Jag och Annie körde mot Helsingborg för att hämta Freydis, Annies islänning. Vid 21 var jag hemma igen.
Idag är det Henriks födelsedag och 9 år sedan vi blev ett par :D När Signe vaknade i morse så väckte vi även Nils som studsade(!!!) ur sängen ;) Jätteglad att det var födelsedag! (Vem som fyller på vilken dag får vi diskutera med honom när han blir äldre). Vi gav pappan tre paket, en t-shirt, en bok och ett par trätofflor. Nils sa "det är mormors!" när han såg dem, så han trodde nog att vi hade slagit in hennes tofflor till pappa ;)
På förmiddagen pysslade vi lite. Målade, klippte och klistrade och bakade med lera. Sen gick/sprang vi "äggarundan" innan lunch. Det var skönt och svettigt. Båda barnen somnade. Signe fick sova vidare i vagnen och Nils fick följa med in till soffan. Han sov vidare en stund men sen var det dags att vakna och äta.
I eftermmiddag har vi varit ute i trädgården. Nils har målat med vatten på garageporten och vi hade med oss mellis ut. Mysigt! Signe satt på trehjulingen medan jag sprang in med mellisresterna och då skulle Nils hjälpa Signe och tog tag i pinnen bak på trehjulingen och vällte den bakåt! Signe som nästan satt fast i den djupa sitsen hängde ju givetvis kvar, nästa uppochner......!! Stackars Snäckis :( Tur att hon har en sån snabb mamma!
Ikväll har vi lagat mat, kycklinggryta och nudlar. Gott! Det var lite kaos vad matbordet idag, båda barnen var trötta. Men jag och Henrik bara log åt eländet... grattis på födelsedagen dårå... ;)
Nu står tårtan i kylskåpet och väntar! Om det där födelsedagsbarnet kunde ta och komma in från garaget nån gång bara!
 
 
Ha det bra alla!

2013-03-03
21:19:05

Hemmafixardag!
Oj vad vi har fixat hemma idag! Jag har rensat ur 2 skåp, en garderob och frostat ur frysen. Under tiden hackade Henrik fram en tegelvägg i ett av rummen i källaren och städade efter sig... host host..!
Henrik åkte och handlade lite klinkers och färg medan jag och barnen roade oss ute i det fantastiska vädret!! Vi flyttade lite singel och krattade, vi gungade och klättrade upp på stora stenen, vi cyklade och letade efter Nils gamla gympaskor till Signe.
I eftermiddag har jag dammsugit, gjort en skinkpaj, tvättat och målat tre väggar i källarrummet.
Imorgon börjar jag jobba och Henrik ska vara hemma med barnen måndagar och tisdagar framöver. Imorgon ska de till Öppna förskolan. Roligt för barnen att få ha pappa med sig!
Ha det bra alla!

2013-03-02
21:22:03

"Jag gör bara mitt jobb"
Idag har jag roat mig i Flyinge med Tess, Sandra, Ninni, Therese, Anna, Rigmor och Johnny. Mycket trevligt!! Vi kollade på hingstklasser i hoppning och dressyr, nygodkända hingstar och det bästa av allt; Twiligt och Camaro!! Vilken uppvisning de gjorde!! De är fantastiska båda två!! <3
 
 
 
 
 
Här hemma hade Henrik och barnen sysselsatt sig med blandade aktiviteter. De hade varit ute och promenerat, lastat grejer på släpet, stekt pannkakor, varit hos farmorn och farfarn och även handlat. Nils hade sagt mycket roligt idag, men det bästa var när Signe hade vaknat ute i vagnen. Henrik stängde av babyvakten i vagnen och då gick Nils och stängde av babyvakten inne. Henrik sa till honom att det var ju bra att du stängde av den och Nils sa; "Jag gör bara mitt jobb" Hihihihi!! Jag undrar i vilket barnprogram de säger så... Nils säger att det är "Doktor Mc Stuffins", ja, så kan det säkert va!
 
Imorgon är det husfixardag på Isgatan 5, gatan är omdöpt efter väglaget här utanför... blank-is!
 
Ha det bra!

2013-03-01
21:53:47

"jag känner inte dom"
Hejhopp!!
Idag har vi varit på "vår" öppna förskola :) Barnen älskar att gå dit och är så glada för Maria som är församlingspedagog. Nils har börjat bli lite mer blyg i vissa situationer. Han säger ofta "mamma du ska följa med" eller "jag känner inte dom". Men med lite försiktigt pushande så är han oftast lätt att övertala. För min del så gör det inget att han är lite blyg, bara han inte behöver må dåligt över att inte våga. Det är nog bara en fas som allt annat ;)
Efter ÖF stannade vi i stallet. Signe sov i bilen och jag och Nils mockade och fixade maten till Prinsen. Det gick bra! Nils är så hjälpsam så :)
När vi kom hem vaknade Signebus efter lite mer än en timmes sömn. Vi lagade mat, kyckling, pommes och currysås. Efter maten åkte vi till stallet en stund, sen hem igen. När Henrik hade kommit hem tvättade jag hans bil medan han fixade lite inne. Vid 17 kom Emma, Philip och Isabell. De hade köpt med sig pizza och thaimat. Gott och trevligt!!
Imorgon bär det av till Flyinge och bruksprovets sista dag med bästa Tess, Sandra, Ninni och Therese! Kul!
Ha det gott alla!