pannkakorochlepepastej.blogg.se

2012-11-27
23:22:27

Vindruvorna sover
Hemmamys idag!
Började med frukost och bad av liten Signebus. Signe hade gärna badat hela dagen om det hade gått. Hon älskar det! Därefter städning och sortering av leksaker, barnen hjälpte till :P
Var ute en sväng. När Signe hade somnat i vagnen och jag hade parkerat henne på baksidan, gick jag tillbaka till Nils som jag hittade sittandes på en sten intill trädgårdslandet med en bit gräslök i handen. Den doppade han i vattnet på sin cykel och tuggade i sig ;)
 
 
 
Sen gick han en runda i trädgården och när han kom tillbaka sa han "Jag hittar inga vindruvor mamma", nä det ser ju inte så muntert ut ;) Vinrankan har gjort sitt för detta året.
Jag och Nils lagade sedan god mat. Klyftpotatis med persilja, korv, god sås och riven vitkål i Örtagårsdressing. Barnvänligt men gott för mamman också!
Eftermiddagen spenderades på lekplatsen. Vi hade smörgås och clementin med oss. Barnen gungade och lekte i sandlådan. Sen ville Signe sova lite. Nils klättrade på klätterställningen och var riktigt duktig! Han var så nöjd!
 
 
När vi kom hem ville Nils baka. Det fick han. Jag hjälpte bara till lite. Chokladbollar blev det.
 
 
Ikväll har vi tagit bilder till årets julkort. Det blev ganska bra, jag hoppas att någon av bilderna blir bra till julkortet. Signe somnade samtidigt som Nils vid 20-tiden idag, men sen vaknade hon och var vaken till ca 22. Nu hostar hon jättemycket och hela tiden... stackars liten! Men hon hann träna lite på att åla här ikväll och fick riktigt bra kläm på det! Hon var så stolt när hon kunde åla efter mig ut i köket ;) Snart snart ska hon nog börja krypa :)
 
Nu är det sängen! Godnatt!
 
 
 
 

2012-11-26
21:25:14

"Är du hostnödig?"
Trots huvudvärk och en inimini-förkylning så har denna dagen bra! Jag fick sova lite mer i natt och det är jag så tacksam för! Jag var tydligen inte så poppis hos Tomten...... Jag har väl inte varit tillräckligt snäll under året... eller kan det vara så att han faktiskt inte läser min blogg..! Jag får göra ett nytt försök att önska mig något vid jul :)
 
Idag ansåg mamman att barnen var tillräckligt friska för att åka till Öppna förskolan! Kanon! Vi trivs så bra där! Och så många vänner vi har fått därigenom! Det är verkligen ett mysigt ställe att vara på! Alla är så lättsamma och trevliga! Nils var med och sjöng högt och tydligt idag :) Roligt att han vågar! Han stod under "fallskärmen" när Maria började sjunga "Bygga guds rike" och Nils tog i från tårna, med sitt allra djupaste RRRR i "rike" ;) så skojigt! När vi skulle köra till öf idag så kom Nils på ett nytt ord! Begåvade pojk ;) Signe hostade och Nils la huvudet på sne och frågade med sin allra mildaste röst "Är du hostnödig?" Hihi, det ordet ska jag börja använda :D
 
Eftermiddagen flöt på ganska snabbt! När Henrik kom hem så jobbade han både innan, efter och under tiden vi körde till affären... Det gäller att vara effektiv! ;)
I affären körde Nils den där bilen framför kundvagnen och Signe satt i barnsitsen. De är så duktiga när vi handlar, trots att de är trötta!
 
Imorgon är en helt tom dag i almanackan... Skulle vilja göra ett pepparkakshus men då måste jag sätta fart med degen nu ju.. det orkar jag inte.
 
Nähä. Tjingeling!
 
 

2012-11-25
21:53:32

Dumma Tomten!!
Jag önskade minst 4 timmars sammanhållande sömn i natt och vad fick jag!?! Totalt 3,5 timme! Signe vaknade när jag skulle lägga mig och sen var hon vaken.... läääänge! Så nu blir det sängen!!
 
En liten dagsrapport först bara :)
Efter frukost kom kusin Arvid och lekte! Hans mamma Annie skulle rida så jag fick vara barnvakt! Det var jätteroligt! Nils och Arvid lekte så bra! De pratar och förklarar för varandra. De satt vid bordet och bakade med lera när NIls plötsligt skulle springa ut i köket och hämta något. "Oj jag glömde, sära nån!!" Hihihi, så roligt det lät! Han skulle hämta leksakskatalogen ;)
Sen pratade de om att baka pepparkakor och då sa Arvid "Pepparkakor är nyttigt!" Hihi, ja jo.. sådär va? ;) Gullungar!!
Sen gick vi ut. Signe skulle sova och Nils och Arvid tog med treljulingen ner till bäcken där vi kastade sten. Sen lagade vi korv, pommes och broccoli som vi åt när Annie kom tillbaka. Sen fortsatte vår aktiva dag (jag - galet trött!!) och vi åkte till Kuggeboda på loppis. Nils var jättetrött så det funkade sådär.... men vi fick i alla fall lite handlat :D
Åkte hem, lämnade barnen och åkte till stallet för julshowsträning. Det gick ganska bra! På onsdag ska Henrik vara med och träna! :D Han ska vara med på "gubba-kadriljen"! Så kul!!
Nu mååååste jag sova!!!!!
GODNATT!

2012-11-25
00:18:25

Bästa lördagen!
Idag (ja, nu är klockan efter midnatt så, igår) kompenserade jag den dåliga fredagen genom att åka med min stora duktiga tvåochetthalvtåring till Kaskad i Tingsryd. Lite mallig och jättemycket glad var han <3 Söt-Nils! Vi sjöng och hade så mysigt i bilen på vägen dit. Sen badade vi mycket och överallt i badhuset :) Efteråt åkte vi till Börjes och åt räkmacka (Nils åt två bett på en ostmacka och ett bett på en chokladboll och jag åt INTE upp resterna, inte allt i alla fall). Efteråt shoppade vi loss i varuhuset och sedan åkte vi hem. Nils somnade i bilen och sov för länge (visade det sig ikväll...)
Henrik och Signe kom hem en stund efter oss. De spenderade dagen i verkstan istället :) Efter dem kom även farmorn och farfarn hit. De barnvaktade medan jag och Henrik roade oss på Philips 30-årsfest ikväll. Henrik roar sig ännu och jag roar mig här med min blogg istället.. Barnen hade somnat när jag kom hem, men de hade inte sovit så länge. Kanske blev det lite för mycket sömn för Nils i eftermiddags eller hade de för roligt för att vilja somna ;)
Nu ska jag gå och bädda ner mig i sängen! Renbäddad! Det är ju så härligt!!
 
Kära tomten, jag önskar mig en för tidig klapp i år. Jag önskar att barnen sover i alla fall 4 timmar i streck i natt! Tack på förhand!
 
Godnatt!

2012-11-23
22:24:49

Fredagsmys....?
Denna dagen började bra! Signe badade och sov ett pass på förmiddagen. När Signe sov gick jag lös på stackars lille Nils hår :S Men jag blev ganska nöjd! Faktiskt! Så nu blev han korthårig i alla fall, jag som sa att han skulle ha lite längre över vintern... Efter klippningen så blev det bad även för Nils medan jag sprang ett varv med dammsugaren.
Efter lunch packade jag in barnen och stack iväg till Karlskrona. Vi kikade i några affärer och lekte i Hoglands park en stund. Tänkte att vi skulle träffa Henrik för lite Karlskronafredagsmys när han slutade jobba, men vi gav upp och åkte hem efter en stund... Och tur var väl det, han är ju kvar på jobbet än! Jag vet inte vem jag ska vara arg på... inte är det Henrik, men antingen är det hans chef/chefer eller är det de sega Nigerianerna.. jag vet inte. Lite arg och bitter är jag alla fall ikväll! Jag och barnen åt våra tacos innan ikväll, Nils fick lite rostade majs som fredagssnacks men jag hann inte ens sitta ner med honom för att Signe var trött och ledsen... så denna fredagen gör jag inte gärna om. Nils var glad och nöjd men jag har så dåligt samvete för stackarn. Han har fått klara sig själv ikväll...
Så, det var vårt fredagsmys :/ Hur har ni haft det?
Trevlig helg!

2012-11-22
22:30:07

Maja!!
Efter en härjig natt med mycket hostig bebis ringde jag till Vårdcentralen. Vi fick tid på förmiddagen och tog med oss farmorn och åkte dit. Signe satt med bar överkropp i mitt knä och tittade lite förvånat på läkaren ;) När han undersökte henne sträckte hon ut armarna och spretade med alla fingrarna som om hon ville underlätta lite för fabo doktorn ;) Nils satt hos farmor och fnissade lite. Ingen fara med Sinne, bara en dum förkylning.
 
Under eftermiddagen blev Signe trött så jag försökte lägga henne i sängen, men jag lyckades inte. När vi kom tillbaka ut till vardagsrummet, ca 3 minuter senare var Nils borta :O Hittade honom bakom soffbordet där han hade somnat ;) Lyfte upp honom i soffan där han fick sova medan Signe åt. Bjuder på en mycket suddig bild.
 
Photo: Är man bara tillräckligt trött så kan man ta en liten tupplur mellan soffan och bordet ju ;-)
 
Vid 16 hade jag lektion för Elin. Nils hann mocka en halv box innan vi började. Signe somnade och Nils lekte sedan med sin stora idol Maja! Nils gör som Maja gör ;) Så gulligt! När lektionen var över vaknade Signe och pappan kom och hämtade barningarna. Jag hade möte inför julshowen och möte med tävlingssektionen innan jag åkte hem.
 
Nu är det verkeligen läggdags för mig!
Guten Nacht!

2012-11-21
21:53:00

Nörd!
Gaaaaaahhhhh! Va arg jag bli när TV-skrället inte fungerar en onsdag klockan 20!!! Det enda programmet som jag verkligen vill se varje vecka är Bonde söker fru! Ja, nu missade jag säkert 10-15 minuter av programmet idag :( Jaja, jag vet ju ändå vilka som kommer att bli valda nästa vecka :P Klas kommer att välja Sandra, Sven-Arne kommer att välja Carola, Bengt kommer att välja Harriet och Johan kommer att välja Elin. Nu längtar jag till nästa onsdag så jag får veta om jag har rätt ;) Nörd!
 
Idag har jag och de små sjuka barningarna tagit oss ut på två promenader. Jag har promenerat trots att jag helst av allt hade velat ligga i vagnen jag med! Nu vet jag inte längre vad det är frågan om i ryggeländet... Sen i lördags har jag haft ont i ischiasen på vänster sida, idag har jag haft värk i hela höger sida, plus hugg i höger sida när jag har rört mig för hastigt. Jag blir inte klok på detta! Henrik vill att jag kollar upp det, men jag vägrar. Jag vill inte att det ska knaka i mig, jag kommer att svimma då :S Så nu ska jag sluta klaga för jag får förmodligen skylla mig själv! Det hade säkert blivit bra om jag hade vågat gå till en kiropraktor.....
 
Idag har Signebus lärt sig många nya grejer :D Vi tittade på ett laminerat kollage som mormorn har gjort, där det är många fina bilder på vår familj. Signe tittade noga och sedan pekade hon på favoriten, Nils <3
När Henrik skulle komma hem från jobbet så satt vi vid bordet. När jag pratade om pappa så sken Signe upp, tittade mot fönstret där Henrik brukar vinka och sträckte fram sin söta lilla hand! Hon förstod! :D
När Henrik sedan hade kommit hem var Signe i gåstolen. Hon hade ett matskedsmått i handen som hon gick fram och gav till Henrik. Henrik sa tack och gav sedan tillbaka det. Då gick hon till mig och gjorde samma sak. Sen fortsatte det så en lång stund. Så roligt att vi kan börja kommunicera lite mer med henne nu och att hon förstår oss :D Hon börjar förvandlas från bebis till barn!
 
Tjingeling!
 
 
 
 

2012-11-20
20:57:08

Kopiera kopiera kopiera!!!
Om du har skrivit ett långt blogginlägg, glöm då inte att kopiera det innan du publicerar!! Luften går liksom ur en när man har lagt en bra stund på att skriva ihop något finurligt när det sedan bara bestämmer sig för att ge sig iväg! Grr! Men det var säkert meningen att jag inte skulle få inlägget publicerat då det var en enda lång klagan över ischiaseländet.... Nä, en rolig kommentar från Nils var det också! När jag hjälpte honom på med blöjan igår så sa han "Ha fått av måmå, ny o fin!" Hihi! Han har inte fått blöjan från mormor, men det var ju bra att den var ny och fin ändå!
 
Vårt hem är för tillfället en sjukstuga. Vi är inte jättesjuka. Men Signe hostar, är förkyld och har lite feber. Nils hostar och är förkyld. Stackars barningarna! Ischias-eländet börjar ge med sig, vilket är en väldig lättnad! En sjuk Signe = En Signe som vill bli buren. En mamma som bär Signe = En mamma med ännu mer agressiv ischiasnerv!
 
Denna veckan har vi fått ställa in alla aktiviteter... Trist. Men vi har lyckats roa oss ganska bra i sjukstugan tycker jag! Idag har vi bland annat roat oss med att bygga bil och tåg av hushållsrulle, lim och pastahjul. Vi har även ritat av Nils fötter, händer, rumpa och huvud på ett stort papper :P Rumpan var helt klart roligast!
 
Min bästa Ninni-vän ringde idag också! Kul att tjöta lite med henne! Vi brukar rapportera om vad som hänt i våra liv sen sist vi sågs och planera lite vad som ska hända framöver :) Så nu har vi lite skojigt att se fram emot!
 
För övrigt så har jag hemsk ångest över att jag tränar ungefär 0 gånger i månaden nu..! Jag har aldrig i mitt liv varit i så dålig form som jag är nu, katastrof! Så snart är det dags att ta tag i det! Jag vet inte än hur jag ska komma igång.. Allra helst hade jag velat rida, men om man ska få upp flåset så räcker det inte med ett ridpass i veckan. Så det mest effektiva är nog att springa... men det är ju inte alls lika kul!
 
Nä, idag är en sån där jag-har-ingen-aning-vad-jag-ska-skriva-dag... så hejdå!

2012-11-18
21:03:10

Skållat fejs :P
Jag är så glad för ischiasnerven som bara plågar mig såhär eländigt mycket sådär två-tre gånger om året... Lite måååste jag klaga... I övrigt har helgen varit kanon! Festen med brudarna blev jättelyckad! Slänger in ett par bilder på vår fina buffémat :D
 
Fingrar ;)
 
Skållat fejs :P
 
Dessutom bjöds det på supergod soppa, sallad, vildsvinspaj, köttfärsfylld paprika, ost och kex. Till efterrätt blev det en chokladmousse och en fantastisk vit choklad-kladdkaka med hallon! Vi pratade, sjöng och dansade och hade jättekul! Längtar till nästa gång vi ses!

Barnen och Henrik hade haft det bra hos farmorn och farfarn! Jag trodde heller inget annat! Nils är så glad för att åka dit :) Signe hade vaknat och druckit välling mitt i natten, men det brukar hon göra.
 
Nu ska jag och ischiaseländet vila upp oss inför en ny vecka med nya upptåg! Denna veckan ska jag ha lektion för Elin, ha date med föräldragruppen och gå på 30-årsfest. Det blir säkert en tur eller två till Öppna förskolan också!
 
Ha en bra vecka!

2012-11-16
22:31:32

Skynda skynda!
Dagar fulla av aktivitet passar sig oftast inte så bra i vår familj. Jag skyndar lite för mycket för de små kottarna och de små kottarna blir griniga och tvära (med all rätt!) Idag har vi hunnit med Öppna förskolan, mycket Halloweenfest-förberedelse, pizzabak, hästvaktande och handling på Maxi. Men vi klarade det kanonbra! Allt flöt på väldigt bra! :D
 
Idag fanns det lera på Öppna förskolan till Nils stora lycka! Han bakade mest hela tiden vi var där. Signe sov tills efter fikat men fick i alla fall vara med på sångstunden.
 
I eftermiddag bakade Nils sin egen pizza. Han kavlade, bredde på tomatpuré, la på skinka och ost och strödde på lite pizzakrydda. Sen åt han jättebra! Signe åt också jättebra idag! Det funkar oftast väldigt bra när hon får plocka lite själv. Idag serverades rester till lunch, spagetti, köttbullar och ärtor. Signe tyckte bäst om ärtorna :)
 
Morgondagens Halloweenfest kommer att bli kanon! Tipspromenadfrågorna är utskrivna, priset som man kan vinna är inslaget, spindlarna är på plats, ishanden är klar, skållat fejs är förberett, maskeradkläderna ska hämtas i stallet och allt är inhandlat. Imorgon blir det städning, dukning och lite andra förberedelser. Hoppas nu bara att allt funkar med barningarna... De ska sova med Henrik ute hos farmorn och farfarn. Vårt pyttehus funkar inte så bra som festlokal med två små barn. Det finns bara två innedörrar, en in till badrummet och en till källaren och jag tror inte att varken barningarna eller Henrik vill sova i badrummet eller i den oinredda källaren. Hos farmorn och farfarn kommer de att få det bra!
 
Nu borde jag sova.. ska fundera en stund på om det är dags... Jo, det ÄR dags att sova!
Go´natt!
 

2012-11-15
22:16:11

"Hmhmhm höhöhöhöhö hm....."
Återkommande under heeeela denna dagen har varit
  • Nynnande på samma låt ca 40 gånger på 15 timmar (OBS inte överdrivet!)
  • "Miiiiin mamma!"
Dagen började med att Nils kommer ut från sovrummet nynnandes på denna låten:
 
http://www.youtube.com/watch?v=8A6YJqrIrMM
 
Dagen avslutas också med nynnandet i sängen... Nils är jättesöt som håller på o nynnar sådär, men, liiiite galen blir jag ;) När sen Henrik kommer hem och nynnar på samma låt!! :/ Gaaaaah..!!
Annars har Nils börjat med något nytt idag som kom från ingenstans, vad jag vet. När vi var på väg genom skogen, efter ett besök borta hos Annie, Joakim och Arvid, sprang Nils ifatt mig, kramade mina ben och sa "Miiiin mamma!" Åååå, sötnosen! Efter den positiva reaktionen så blev det många benkramar under dagen :)
 
I eftermiddag har vi varit ute på Millegarne! Elin red för Ninni och jag och Ramona tittade på. Signe sov och Nils lekte utanför ridhuset med sin stora idol Maja! Överlycklig Nils!
 
Signe är på god väg att börja ta sig fram på egen hand nu! Hon kan skjuta sig bakåt på rumpan, hon kan kräla och hon kan resa sig i krypställning. Snart så!
 
Blev inga slingor i håret ikväll heller.... suck. Imorgon kanske!
 
Byebye!

2012-11-14
22:06:21

"Tyyyst Sinne!! Mamma kör till affääären!"
Photo: Tack för en Härlig förmiddag i brunnsparken med promenad och lekparksbus:)
 
De här sötingarna har haft en date idag ;) Sötaste storebrodern var också med! Vi träffade Meia och hennes mamma Susse i Brunnsparken och gick sedan en runda i Brunnsskogen. Mycket prat och mycket trevligt! Efter fettbrännarrundan satte vi oss vid lekparken och drack kaffe och gav barnen mellis. Efter lite lek åkte vi hem.
 
Restaurangen bjöd på delikat farligkorv och spagetti idag! Mumsfilibabba! Inte en enda grönsak till... om inte ketchup räknas :P
 
Den nyinköpta leran har även idag använts flitigt! Nils bakar, kavlar och pressar ;) Tillbehöret som påminner om en sån där maskin man kan tillverka egen korv i, är lite bräcklig. Själva mallen som bestämmer om det ska bli smala eller tjocka korvar lossnar om man pressar på för hårt. Så när jag stod i köket hörde jag Nils säga "Nu bli mamma och pappa aaarga, jag gjorde något dumt" Men det var bara den där dumma grejen han menade som brukar lossna. Den är ju bara att sätta dit igen :)
 
När Signe sov i eftermiddag (i 3 timmar!!!) så tog jag tag i barnens klädlådor. Sorterade bort för små kläder för att göra plats till nytt :D Jag vek lite annan tvätt och sedan gjorde jag en blåbärspuré till Signe. Nils och jag åt blåbär, mjölk och lite cornflakes till mellis innan Signe vaknade. Vi hade jättekul åt att tungan blev alldeles blå :P Det är så mysigt att få egen tid med Nils ibland! Han behöver verkligen det! Han pratar och är så glad. Signe behöver också egen tid och det får hon! När vi har träffar med föräldragruppen så åker vi ibland själva medan Nils roar sig hos farmorn och farfarn.
 
Idag när vi skulle handla på Maxi så skrek Signe lite missnöjt i baksätet.. Nils försökte få henne att sluta och skrek på sin sida "Tyyyst Sinne!! Mamma kör till affääären!" Maxi hade för övrigt kundkväll!! Ca 1000 bilar på parkeringen..! Kul med två trötta barn och ett Maxi som påminde om Gekås i Ullared! Men mycket gott att smaka på! :D
 
Go´kväll!

2012-11-13
21:45:14

6 gånger in och 5 gånger ut!!
Denna dagen har spenderats i "Kasskrouna - den stoura schjöööstaden, med vind i seeglen" och allt vad det heter ;) Jag och barnen besökte sammanlagt 5 butiker på 5 olika ställen, vilket innebär att jag idag har lyft syskonvagnen totalt 11 gånger i och ur bilen, 6 gånger in och 5 gånger ut ;) Tur att vi har en ganska smidig vagn! Även barnen har jag stoppat i och ur bilen lika många gånger + 1 gång till då de, till skillnad från vagnen, fick följa med ut ur bilen här hemma.
Resultatet av vår shoppingtur blev
:
  • Tre par skor, ett par till mig (ser ut som ridskor, jophurs!!) ett par till Nils (vinterskor/stövlar) och ett par till Signan (hennes första EGNA små kängor!)
  • En styck Maxi Cosi Mobi (bilstol till Signe, likadan som Nils stol)
  • En styck stor låda med LERA och diverse tillbehör!
Jag var även ute efter en Halloweenutstyrsel, då jag är veligare än veligast, men hittade inget. Fick dock en idé...
Lunchen spenderades med pappan, på Max. Det var mycket trevligt! Barnen har varit kanonduktiga idag!! När vi kom hem satt Nils och gjorde mängder av ormar, bollar och annat fint i lera. Han blev jätteledsen när vi skulle pausa för middag. Sedan fortsatte han tills hn såg mig slå in paket, då blev det mer spännande ;)
 
Guten Nacht go´ vänner!

2012-11-12
22:14:09

"Vi kan limma den!"
Nils är just nu inne i en pysselperiod och vill gärna limma, göra armband och baka med lera. När vi åkte till Öppna förskolan idag (dit vi har åkt en till två gånger i veckan i nästan två år!) sa Nils "Åka till den anda föskolan, dä ha dom lera". Den andra förskolan är Öppna förskolan inne i Ronneby, där vi har varit på småbarnsrytmik totalt tre gånger sedan han föddes. Där har de lera som Nils älskar! Men snälla Maria i Listerby sa att de nog kunde ordna lera där också :) Bra! För jag har inte tänkt börja gå i Ronneby bara för att de har lera där ;)
Limma gör han ju också väldigt gärna! Idag när vi lekte hemma med en ballong så small den när vi blåste upp den. Nils blev lite ledsen och så sa han "Vi kan limma den!" Nja... det hade nog inte blivit så bra... Tur att vi hade en hel påse med ballonger.
 
I fredags kväll åt vi majskolv. Signe fick majs från en fjärdedels majskolv och jag har aldrig sett henne så ivrig på att få i sig maten ;) Hon plockade och stoppade i munnen och såg ut att njuta av denna fantastiskt goda måltid ;) Så söt! Annars är det minsann inte så enkelt att få i henne mat. Hon äter ganska bra, men aldrig med sån iver ;)
 
Igår firade vi pappa Henrik på Fars dag! Min pappa firade med andra pappor ovan molnen! På dagen 8 år sedan han gick bort. Helt ofattbart att det redan har gått 8 år....
 
I lördags var det lite fest ute hos Ninni och Ola i deras finfina nybyggda hus med havsutsikt! Jättetrevlig fest med många trevliga människor!
Nu ska jag duscha vaaaaarmt!! Är fortfarande helt genomfrusen efter stallvistelsen!
Go´kväll!

2012-11-09
20:32:43

Handikappingång - stort plus!
Dåligt tålamod hos mamman, frustrerad och väldigt påhittig 2-åring och en 8-månaders som bara sover ett pass a´ 1,5 timma är en dååålig kombination!
Äh, det har väl ändå varit en okej dag. Öppna förskolan på förmiddagen var trevligt! Signe var lite trött och Nils hällde ut allt duplo och alla småbilar.. men annars bra!
I eftermiddag tog vi en tur till lilla staden Ronneby och konstaterade att det inte finns speciellt många affärer. Ett annat konstaterande var att i den butik vi verkligen hade behövt gå runt i har en handikappingång, stort plus för det när man kommer med syskonvagn! Men att de sedan har så proppat med klädställningar i hela butiken att vi bara tar oss ca 5 meter in innan vi fick vända och gå ut igen blir ett stort minus! Grrrrrr! Jaja, det är de som förlorar på det. Jag hade ju tänkt handla för flera tuuuusen.... ;)
Nä, nu ska jag gotta mig i popcorn och mörk choklad och blicka framåt mot en förhoppningsvis mycket trevlig helg!

Trevlig helg!
 

2012-11-08
22:49:06

Pannkakor x 2
Mycket vardagslyx idag! En fikadate med Louise och hennes son Asgeir på förmiddagen. Mycket trevligt! Nils stack ut till farmorn och farfarn ett par timmar. När vi hämtade honom så bjöds vi på crepes, Nils åt pannkaka såklart, ingen köttfärs ;)
 
Kvällen har spenderats i stallet! Lite mockning, lite sopning och mycket tjötande med många goa stallkompisar! Usch, jag saknar dem! Jag måste ta mig tid och åka dit oftare! Var inte hemma förrän strax innan 22 ;) Båda barnen sov så sött och Henrik berättade att de hade stekt pannkakor..! Det är väl nyttigt med pannkakor..?
 
Imorgon blir det Öppna förskolan på förmiddagen, det blir nog trevligt tror jag!
 
 

2012-11-07
21:05:48

"Mamma ha blive pappa!"
Skyndade till Maxi idag! Ja, det är bäst att passa på efter maten, blöjbytet och vilan.. och innan maten, blöjbytet och vilan ;) Satte Signe i den lilla stolen i kundvagnen och Nils nere bland varorna. Det brukar funka. Idag ville Nils låna min plånbok.. bäst att ha koll tänkte jag. Men plånboken låg ju där i botten av vagnen sen. Väl framme i kassan var VISA-kortet borta!!! :O Jag hann bli svettig... men, i ett annat fack hittade jag det! Pust!
 
Hemma blåser vi ballonger och släpper dem, för att fördriva tiden. Nils skrattar så han skriker när ballongen pruttar iväg :D Det har mest varit Henriks grej det där, men idag lekte jag och Nils lite mitt på dagen. "Mamma ha blive pappa!" sa Nils då ;) Va roligt det är med alla dessa kommentarer!
 
Imorgon ska vi träffa våra nyvunna vänner från Signes föräldragrupp. Goa mammor och barn! Det ska bli trevligt!
Alltid roligt att träffa nya vänner! Tänk att det kan räcka med ett gemensamt intresse och lite fika för att lära känna varandra så snabbt! :) Jag tycker att det är jätteintressant med gruppsammansättningar och vad det är som gör att en grupp fungerar eller ej. Nån gång ska jag plugga igen och då bli det antingen psykologi eller sociologi.
 
Nähä, om man skulle öppna den mörka chokladen med mintsmak också ;D
 
 

2012-11-06
21:06:04

"Hon har blive stor!!"
Idag har det blivit en del pannkakor och kokta ägg.. Nils har haft feber idag och inte haft någon vidare matlust. Men pannkakor funkar alltid, ägg går också och gärna lite skivbar levertjohej!
Så denna dagen har varit väldigt lugn. Vi har gått på två promenader, lagat fiskgratäng, kollat igenom foton som ska skickas efter, kollat på film och mamman har även hunnit med en shoppingtur till Minta (heter det väl nuförtiden?) och ÖoB. En födelsedagspresent till världens bästa Ninni med sambo är inhandlad och även en del smått och gott till Halloweenfesten som ska gå av stapeln den 17 november! JAG ska ha Halloweenfest med mamma-gänget, här hemma hos oss! Jag har en del att ta igen efter alla fester som de andra har ordnat när jag har varit gravid och ammat. Och jag har på något konstigt vis trissat upp detta så jag till och med har blivit lite stimmig och nervös ;) Jag vill så gärna att det ska bli bra och att alla ska ha roligt!! Om inte det blir århundradets fest så kanske årets... eller iaf månadens fest :D Kul ska det i alla fall bli!!
 
Åter till denna dagen.. Nils som fick sova 13 timmar i natt var, trots febern, utvilad och på sitt allra bästa humör idag! Han började dagen med en lång diskussion som handlade om vad alla heter. "Va hete Sinne då?" (Det skulle vara alla namn) Det fortsatte med mamma, pappa, farfar och Arvid. Sen gick det över till "Va hete lampan då?" Sedan kom ugglan, trädet, blomman osv. Många funderingar i en 2-årings huvud. När barnen sedan satt och lekte hörde jag Nils säga "Sinne, hete du Lisabet? (E)Lisabet hete du Sinne!" Gulle-Nils!
 
 
Signe lyckades få tag i pennan och Nils sa förvånat "Hon har blive stor!!"
 
 
 

2012-11-05
21:59:05

Äta katt..?
 
Bästa lekkamraten Tarzan! Jo, han försökte bita Nils innan han gick därifrån, men innan dess låg han tålmodigt och lät Nils klä upp honom i diverse bestick. Snäll liten kise vi har!
 
Ett besök på Öppna förskolan blev det idag också! Dit åker vi gärna! Det är ett trevligt ställe med många trevliga mammor, pappor och barn! Nils sjunger på sitt egna lilla vis.. Texter från hans egna lexikon men med rätt melodi. Han är väldigt duktig på att sjunga opch kan säkert mellan 30 och 50 sånger. Men det senaste är att hitta på en egen text till varje sång ;)
Signe älskar musik! Hon viftar med armarna och skiner som solen! När hon står upp så håller hon takten med benet/knäet, så coolt ;)
 
Nu ikväll fick Nils feber :( Det har inte hänt så många gånger i hans liv. Hoppas att han mår bättre imorgon!
 
 
 

2012-11-04
23:15:07

Knasig familj på väg!
Vi river papper i bilen för att fördriva tiden för en rastlös 2-åring, vi tankar bilen 2 gånger på 16 mil för att vi inte tankat tillräckligt första gången, vi byter bajsblöja på alldeles FÖR rörlig 8-månaders trollunge i knäet i bilen, vi sjunger och dansar, vi kommer hem till 13 grader (varmt???) hus och tittar på Solsidan utan att kunna återberätta handlingen.
 
MEN...
 
...Vi har roligt tillsammans!
 
Nu tror ni säkert att vi har roligt varenda eviga dag och så är ju givetvis inte fallet. Vi har dagar när vi bara skäller, gnäller och försöker fostra barn och misslyckas! Dagar när jag är svettig från morgon till kväll, dagar då inget funkar, dagar i kaos!
I denna blogg kommer ni att få ta del av allt, skit-dagar och bra-dagar! Välkomna!